#

На Броварщині першою жертвою COVID-19 став 95-річний дідусь

30.04.2020 08:58
На Броварщині першою жертвою COVID-19 став 95-річний дідусь
Фото з місця події

Стало відомо, що 95-річний киянин, який перебував у реабілітаційному центрі в Зазим’ї на Броварщині, помер від коронавірусної хвороби

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Трибуна Броварів".

"Інфікування коронавірусом у похилого чоловіка підтвердили лабораторним ПЛР-тестом. Тим часом у цьому гуртожитку вже 24 підопічних і 5 співробітників мають позитивний результат експрестесту", - розповів Валентин Багнюк, очільник Броварської багатопрофільної клінічної лікарні. У поліції повідомили, що взяли під контроль пересування до/з будинку.

Загиблий дідусь – наразі єдиний із гуртожитку, щодо якого вже надійшли результати лабораторного тесту. Тож його діагноз тепер встановлений офіційно.

Нинішню ситуацію в будинку пристарілих керівник медзакладу називає "катастрофічною". З його слів, на цей час уже 24 пожильці та 5 співробітників мають позитивний результат експрестесту. Але дані ПЛР-тестування ще очікують. Однак, не всіх вдалося вмовити здати кров на аналіз.

Зі слів очільника ББКЛ, таких гуртожитків у Зазим’ї – чотири, і в кожному з них живе близько 100 людей. За неперевіреною інформацією, спалахи є не лише в будинку, де мешкав померлий 95-річний дідусь. Валентин Багнюк зазначає, що наразі доступу до будинків нема.

У Броварському відділі поліції підтвердили, що взяли під контроль гуртожиток. Зі слів керівника відділку Олега Петренка, на місці виставили пост. Інших подробиць полісмени не повідомляють. Лише вказують, що діють відповідно до розпорядження т. в. о. голови Київоблдержадміністрації.

Також нагадаємо, що із 70 протестованих мешканців гуртожитку в Петропавлівській Борщагівці Києво-Святошинського району у 13 коронавірус підтвердили лабораторним методом.

Читати "Моя Київщина" у Telegram