#

У Вишгороді незаконно видали дозвільні документи на будівництво двох багатоповерхівок

10.03.2020 06:54
У Вишгороді незаконно видали дозвільні документи на будівництво двох багатоповерхівок
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що прокуратурою оскаржується в судовому порядку законність дозвільних документів на будівництво двох багатоповерхівок у місті Вишгород

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Органами прокуратури Київської області вжито заходів представницького характеру на захист інтересів держави у містобудівній сфері, зокрема оскаржено законність видачі містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, а також дозволу на виконання будівельних робіт з будівництва двох зблокованих багатоквартирних житлових будинків у місті Вишгород.

Установлено, що відділом містобудування районної державної адміністрації у 2017 році одному з приватних товариств видано містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки площею 0,4 га для її забудови багатоквартирними 12-ти поверховими житловими будинками загальною площею понад 15,5 тис м2, на підставі яких забудовником отримано в Державній архітектурно-будівельній інспекції України дозвіл на виконання будівельних робіт.

Проте, як з’ясувалося зазначені дозвільні документи видано з суттєвим порушенням вимог містобудівного законодавства, а саме з порушенням вимог ДБН 360-92** "Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень" щодо щільності забудови, пожежної безпеки та відстані від довгої сторони багатоповерхового будинку до садибних будинків, у результаті чого, остання зменшена у два рази.

Окрім цього, спірними дозвільними документами надано дозвіл на забудову земельної ділянки, цільове призначення якої не передбачає багатоповерхової житлової забудови.

Зважаючи на відсутність належного реагування збоку уповноваженого органу державного контролю у містобудівній сфері, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою до Київського окружного адміністративного суду пред’явлено позов в інтересах держави про скасування містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, а також дозволу на виконання будівельних робіт.

Також нагадаємо, що 8 березня поліцейські в одній з соціальних мереж виявили світлину небезпечного дозвілля дітей на даху багатоповерхівки, яку розмістили в Інтернеті небайдужі свідки-перехожі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: