#

Найкращі підприємства Київщини: завод "Кока-Кола" розкрив секретний інгредієнт успіху

07.09.2020 07:30
Найкращі підприємства Київщини: завод "Кока-Кола" розкрив секретний інгредієнт успіху
Завод "Кока-Кола" у Броварському районі

Завод "Кока-Кола Беверіджиз Україна"днями відвідали журналісти "Моєї Київщини". Надсучасні виробничі потужності зосереджені в селищі Велика Димерка Броварського району. Там із 1998 року успішно виготовляють напої під всесвітньо відомими брендами, що належать "The Coca-Cola Company"

Про технологічні процеси вже розповідалося чимало, тому сьогодні ми зосередимося на умовах праці, кваліфікованих кадрах та дружній команді, завдяки якій мільйони споживачів утамовують спрагу, насолоджуючись широким асортиментом напоїв високої якості. Оскільки в компанії співробітників позиціонують як найбільшу цінність і створюють широке коло можливостей для їхнього розвитку та навчання, ми вирішили дізнатися зі середини про умови праці на підприємстві та познайомитися із членами цього великого колективу.

Загалом компанія працевлаштовує близько 1 500 співробітників, і майже третина з них залучена до виробництва готової продукції.

Кожен працівник, із яким нам довелося поспілкуватися, упевнено називав підприємство "наше". Під час екскурсії цехами журналісти завітали й на лінію пет-виробництва, де познайомилися із майстром на ім’я Микола Подопригора. Так, чоловік працює на підприємстві вже 15 років:

Коли я влаштовувався на роботу в компанію "CocaCola", це було ніби щось недосяжне. Але мрія збулася, влаштувався і таким чином подолав сходинку, яка відкрила мені двері для зростання та вселила надію, що я здатен на звершення великих справ. Кар’єра моя починалася з оператора-техніка. Через рік я вже був бригадиром, а ще через рік отримав посаду майстра зміни. Протягом усіх 15 років у мене навіть не було думки змінити місце роботи. Тут дійсно створено всі умови для того, щоб люди себе почували впевнено та захищено, отримували гідну та своєчасну зарплатню.

Але найбільше, за словами Миколи, на підприємстві цінується дух колективного братерства, адже так формується команда, де поважають одне одного та працюють на загальний результат.

У кожного працівника на заводі "CocaCola" своя окрема важлива місія, яка є частиною всього складного процесу. Постійна комунікація з колегами, забезпечення безперебійного виробництва та ліквідація аварійних зупинок лінії – це лише частина обов’язків Сергія Овчарика, майстра лінії з виробництва холодних чаїв та соків.

У компанії Сергій працює вже 9 років, а розпочинав роботу з посади оператора лінії виробництва. Каже, що зупинятися не збирається, адже з-поміж усіх інших благ тут є реальна можливість кар’єрного зросту.

"CocaCola" – це прозора та стабільна компанія, що дає впевненість у завтрашньому дні, піклується про своїх співробітників, надає їм повний соцпакет, трансфер, а також забезпечує харчуванням і взагалі всім необхідним для безпечної роботи. Компанія постійно проводить навчання для майстрів і майбутніх керівників ліній. Якщо вчитись і професійно розвиватись, то дійти можна навіть до директора виробництва, що, власне, у мене в планах, – розповів Сергій Овчарик.

На думку Сергія, не менш важливим є те, що компанія піклується не тільки про співробітників, а й про своїх споживачів, адже виготовляє високоякісну продукцію.

Моніторинг якості продукції – надзвичайно важливий процес у роботі заводу, адже тут абсолютний лідер по виробництву безалкогольних напоїв в Україні не має права на помилку. Для цього, як і годиться, на території заводу є лабораторія якості, де відбувається перевірка не тільки води, матеріалів та продукції, яка виходить із конвеєра, а й приміщення, підлоги та повітря. Цим відповідальним процесом опікується Поліна Табанова, яка працює мікробіологом. Дівчина прийшла працювати на завод "CocaCola" ще навчаючись в університеті й за цей час отримала неабиякий досвід.

Нещодавно я відсвяткувала п’яту річницю роботи в компанії, яка дійсно цінує мене як працівника. Цього року я стала членом групи мікробіологів у великому проєкті, в якому беруть участь колеги з різних країн, також ми завжди беремо участь у різних зовнішніх міжнародних тестуваннях. Але ще є куди рости,і я маю надію, що професійно зростатиму саме тут. Коли я прийшла працювати в компанію, мене приємно здивувало те, що тут працівнику дають без перебільшення все. Дійсно, у мене немає проблем із відпустками, отриманням зарплатні та бонусів, адже тут є стабільність та кар’єрний ріст. "CocaCola" просто не дає шансів сумніватися в ній, - відзначила Поліна Табанова.

Окрім того, Поліна розповіла, що для неї дуже важливо, що компанія дає можливість брати участь у соціальних проєктах. Приміром, щороку Поліна доєднується до акції з донорства крові "Здай кров – врятуй життя", яку компанія організовує для своїх співробітників.

За декілька годин перебування в гостях у "CocaCola" розуміємо, що колектив незалежно від віку та посади має спільні цінності та бачення майбутнього. Це встигли зрозуміти й молоді спеціалісти, які не так давно почали працювати в компанії. Так, інженеру-механіку Дмитру Кочерзі вже є з чим порівнювати умови праці на заводі "CocaCola":

На попередньому місці роботи компанія не давала таких перспектив, які є на "CocaCola". Працюю досить недовго, але з огляду на те, що це велика міжнародна компанія, тут є реальні перспективи. Найбільше приваблює те, що компанія постійно дає можливість зростати фахово. Якщо брати технічні напрямки, то можна розвиватися до посади головного інженера чи головного механіка. Якщо ж це виробничий процес, то можна розвиватися в напрямку менеджера виробництва. Згуртованість та підтримка колективу також є чи не найважливішим аспектом у нашій роботі, - розповів Дмитро Кочерга.

Компанія "CocaCola" вже не перше десятиліття є лідером на ринку напоїв в Україні. Під час спілкування із працівниками заводу ми пересвідчились, що кожного дня вони вкладають частину свого серця у справу, яку роблять і люблять. Тож найголовншим секретним інгредієнтом успіху компанії були і залишаються співробітники, яких компанія цінує понад усе.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Надія Савчук
журналістка