#

На даний час я незаконно відстороненний від виконання службових обов’язків

Володимир Мухін (Ексначальник Управління Державного агентства рибного господарства у Києві та Київській області)

26.01.2022 19:00
На даний час я незаконно відстороненний від виконання службових обов’язків
Володимир Мухін

Мені дуже імпонує надмірна увага моїй персоні, але я до цього ставлюся по філософськи – собаки гавкають, караван іде. Та й Вінстон Черчіль казав – якщо у вас немає ворогів, знайдіть спосіб ними обзавестися. Але рибоохоронна робота сама по собі сприяє тому, що вороги "ростуть, як гриби після дощу", адже крім звичайного побутового браконьєрства я розворушив осине кубло "рибної мафії" і як виявилося, до якої причетні посадові особи центральних органів виконавчої влади та навіть безпосередньо профільний міністр.

А тепер коротко і по суті. Дійсно, нас рибоохоронців вже давно прозвали рибокопами, і хоча ми не відносимося до міністерства внутрішніх справ, але наші функції є правоохоронними і в структурі працює досить багато колишніх правоохоронців, зокрема із системи МВС.

Із 2005 року я працював у міліції, як оперативним працівником, так і слідчим. У грудні 2015 року з звільнився із лав вже нової поліції за власним бажанням. До речі, на руках маю довідку про те, що не брав участі у подіях на майдані, не виконував злочинних наказів, не займався переслідуванням учасників революції гідності та на мене не розповсюджуються обмеження законодавства щодо очищення влади.

Щодо закидів про Сейшельські острови – ніколи ні я, ні моя сім’я не відвідували ці острови. Це з легкістю можна підтвердити інформацією із прикордонної служби та закордонного паспорту.

А от острів Занзібар (Танзанія) відвідував. Це чудова альтернатива Туреччині та Єгипту. Всім рекомендую – на острові комфортний клімат, доступні ціни, а найголовніше – місцеві жителі взагалі не чули про коронавірус і звісно, що відсутні пов’язані із цим будь-які обмеження і карантинні заходи.

Усі поїздки відбуваються у законний спосіб, незважаючи на те, що останнім часом на мене посилився тиск, окрема через навмисне погіршення з боку керівництва Держрибагентства моїх трудових прав та прав на відпочинок і лікування. Так, наприкінці року мені було відмовлено у відпустці за власний рахунок без збереження заробітної плати відповідно до ст 25 Закону України "Про відпустки", відповідно до якої надання такої відпустки повинно бути обов’язковим за вимогою працівника, у якого на утриманні перебуває двоє і більше неповнолітніх дітей. Нагадаю, що я є багатодітним батьком.  

До речі, теплий клімат був необхідний та рекомендований дитячими лікарями, але вважаю, що сімейні та особисті питання не повинні обговорюватися у соціальних мережах та ЗМІ. На жаль, багато хто із примітивним мисленням залюбки копирсається в чужій білизні.

Тому, готовий обговорювати суто робочі питання та проблеми рибної галузі, тим паче, у зв’язку із загрозою вторгнення російських військ, аналітики прогнозують продовольчу кризу на 2022-2023 роки, а рибна галузь, якраз має пряме відношення до забезпечення продовольчої безпеки саме за рахунок розвитку та підтримки національного виробника. За рекомендацією МОЗ – 20 кг риби в рік кожна людина має споживати. Наразі цей показник значно нижчий, а частка імпорту ринку рибної продукції складає майже 80%.  У той саме час профільне Міністерство аграрної політики та продовольства України займається лише ринком землі, розкрадаючи національне багатство, та у якості факультативу лобіює інтереси нелегального осетрового бізнесу.

Тому, більш ніж впевнений, що саме вони є замовниками моє дискредитації в очах суспільства. Про прямий зв'язок осетрового бізнесу та профільного Міністерства я неодноразово вже зазначав, особливо було показовим, коли Голова Держрибагентства Артем Ріпенко та Міністр Роман Лещенко у Ддень аквакультури відвідали нелегальну осетрову ферму ПП "Бестер", про що з гордістю прозвітували всім ЗМІ. Особисто я це сприймаю так – якби Міністр внутрішніх справ України у день боротьби із наркозлочинністю відвідав би наркопритон та вколов би собі дозу!

Нагадаю про те, що у 2021 році саме від осетрового господарства ПП "Бестер" мені було запропоновано хабар у розмірі 10000 доларів США, про що мною було повідомлено уповноважений орган у боротьбі з корупцією і наразі щодо вказаного факту триває досудове розслідування.

Крім того, Національним агентством із запобігання корупції мені присвоєно статус викривача корупції, що передбачає в свою чергу застосування відносно мене положень закону щодо захисту викривачів.

Повернемось до неправдивої інформації, озвученої блогером Володимиром Макаровським, а саме щодо майна та прибутків.

Дійсно, моя сім’я володіє автомобілем Мерседес майже 10-річної давнини, а особисто я маю у користуванні пікап марки Форд. Ну якось дивно називати Форд преміальним авто, а враховуючи те, що це пікап, який у багатьох країнах використовують для перевезення сіна та худоби, то вважаю цей автомобіль взагалі народним.

Щодо нерухомого майна, а саме квартир – у приватній власності сім’ї перебуває лише одна квартира, ще однією квартирою ми користуємось на безоплатній основі. Також сім’я володіє двома земельними ділянками на Київщині, площею 11 та 3 сотки, на якій є невеликий батьківський дачний будинок. До речі, із задоволенням можу запросити порядних журналістів на шашлик та запашну каву аби пересвідчитись особисто та поспілкуватися з батьками, які все життя старанно працювали і змогли чесною працею заробити трохи коштів, аби забезпечити себе в старості, а не сподіватися на підтримку держави.

Так, дійсно у 2019 році мною було реалізовано два об’єкти нерухомості. Одна квартира, на яку я відкладав кошти пів життя і в придбанні якої допомогли батьки, інша – це ¼ батьківської квартири, яку батько отримував ще у 70 роках минулого століття, коли працював дільничним інспектором. 

Щодо іншого нерухомого майна членів родини не можу коментувати, оскільки права власності та майнові зобов’язання виникли за довго до одруження.

І ще зазначу, що нещодавно я пройшов повну перевірку декларації НАЗК, за результатом якої виявлено лише формальні порушення при заповненні декларації, найголовніше у висновку те, що не виявлено ні незаконного збагачення, ні незадекларованих активів, ні конфлікту інтересів.

Найбільше мене потішило "Вова 25%"! Що тут скажеш, дійсно я входжу у ті 25% на виборах 2019 року. А судячи із недолугої політики профільного міністерства та й влади в цілому – я йду в жорстку опозицію, що надає мені ще більшої наснаги у боротьбі за право на чисте й безпечне довкілля, в охороні природних ресурсів і поштовхом до великої політики.

У разі необхідності, готовий надати редакції додатковий коментар та копії підтверджуючих документів!!!

На даний час я незаконно відстороненний від виконання службових обов’язків. Але то вже інша історія, хоча не менш цікава, про яку я розповім найближчим часом. І не просто розповім, але й продемонструю ексклюзивне відео безладу й вседозволеності, яке наразі відбувається в Держрибагентстві.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: