#

Олександр Левченко (мер Обухова): Про виділення земельної ділянки ОК "ЖБК "Кальміус"

19.12.2019 18:39
Олександр Левченко (мер Обухова): Про виділення земельної ділянки ОК "ЖБК "Кальміус"

Враховуючи певні обставини, що склалися довкола питання, мова про яке піде нижче, вважаю за необхідне донести до громади наступну інформацію.

На даний час в Обухові проживає 1625 внутрішньо переміщених осіб, 382 учасників АТО/ООС, 584 ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи, 52 особи із малозабезпечених сімей.

Частина мешканців м. Обухів, об’єднавшись у Обслуговуючий кооператив "Житлово-будівельний кооператив "Кальміус" (серед яких 19% - учасники бойових дій, 50% - вимушені переселенці, 30% - інші категорії населення) вирішила, не покладаючись на державу та органи місцевого самоврядування, самостійно забезпечити себе житлом. З цією ціллю Житлово-будівельний кооператив "Кальміус" звернувся до Обухівської міської ради з заявою про відведення у власність земельної ділянки для будівництва, обслуговування та експлуатації багатоквартирного будинку, який збудують за власні, а не бюджетні кошти.

Після розгляду даної заяви, депутатами Обухівської міської ради було прийнято Рішення №804/9-34-VII від 27.04.2018 року "Про затвердження ОК "ЖБК "Кальміус" проекту землеустрою та передачі у власність земельної ділянки площею 1,1489 га на мікрорайоні № 3 в м. Обухів Київської області".

Цей важливий крок був зроблений назустріч понад 900 учасникам ОК "Житлово-Будівельного Кооперативу "Кальміус", серед яких є внутрішньо переміщені особи, учасники бойових дій на сході України та молоді родини нашої громади.

Прийняттю даного рішення депутатами Обухівської міської ради передували – публічна презентація ініціативи (проект "Успішна громада через кооперацію", численні зустрічі ініціаторів проекту з громадянами, які потребують поліпшення житлових умов, публікації в засобах масової інформації.

В той час як держава не може забезпечити учасників бойових дій, внутрішніх переселенців та інші категорії громадян житлом, а Обухівська міська рада робить все можливе для поліпшення житлових умов громадян, Служба Безпеки України, на яку покладається вирішення завдань щодо:

- протидії розвідувальній, розвідувально-підривній та іншій протиправній діяльності спеціальних служб іноземних держав, окремих організацій, груп та осіб, що створюють загрози національній безпеці України;

- контррозвідувального захисту органів державної влади, науково-технічного та оборонного потенціалу, оборонно-промислового і транспортного комплексів, національної системи телекомунікацій та їх об'єктів, об’єктів критичної інфраструктури, що мають стратегічне значення,

у квітні цього року відкриває кримінальне провадження №22019101110000061, щодо виділення земельної ділянки ОК "ЖБК "Кальміус", нагадаю серед яких 19% - учасники бойових дій, 50% - вимушені переселенці, 30% - інші категорії населення.

У даному випадку, мене, як міського голову, депутатів міської ради та учасників кооперативу звинувачують у тому, що була виділена земельна ділянка для самостійного забезпечення житлом учасників бойових дій, внутрішніх переселенців, молодих сімей та інших.

З даного приводу повідомляю громаду:

Депутати і я, як міський голова, діяли виключно в межах законодавства України. Громада не понесла жодних збитків, дала можливість внутрішньо переміщеним особам, учасникам бойових дій на сході України та молодим сім’ям власним коштом збудувати для себе житло.

Тобто дії депутатів, мої, як міського голови, були направлені, в силу наших можливостей, на задоволення потреб громадян України.

Напевно, комусь було дуже вигідно саме зараз вигадати злочинну складову в діях депутатів та моїх особисто.

Але, незважаючи на всі обставини, ми будемо боротися за Обухівську громаду, за кожного її мешканця. Певен – справедливість буде відновлено.

Читати "Моя Київщина" у Facebook