#

Та при чом тут Фукс бл**ть! Що ви придумуєте

Леонід Глиняний (депутат Київської обласної ради)

13.08.2022 16:45
Та при чом тут Фукс бл**ть! Що ви придумуєте
Леонід Глиняний

Фінансова компанія з орбіти російсько-українського бізнесмена Павла Фукса намагається в обхід закону розпродати майно Білоцерківської ТЕЦ і шинного заводу "Росава". У результаті чого мешканці Білої Церкви можуть залишитися без тепла й води цієї зими, а держава – без унікального підприємства.

Єдиний в Україні шинний завод "Росава"і з Білої Церкви заявив, що фінансова компанія "Інвестохілс Веста" намагається обійти законний механізм банкрутства та якнайшвидше розібрати майно підприємства на металобрухт. До того ж справа стосується й Білоцерківської ТЕЦ, яка забезпечує містян гарячою водою та опаленням. Журналіст Кирил Вольний, розслідувач розповідає, що майно обох підприємств намагаються розпродати, що призведе до їхнього знищення. А ще цікавіше стало, коли виявилося, що за цим стоїть підсанкційний бізнесмен Павло Фукс.

Павло Фукс – українсько-російський підприємець, засновник девелоперської компанії "Mos City Group". У 2021 році він посів 67 сходинку в рейтингу найзаможніших українців від Forbes зі статками 167 млн доларів. Увесь свій основний капітал олігарх заробив у російській федерації, але у 2014 році перебрався до України. У червні 2021 року РНБО наклала на нього санкції. За даними розслідування, інтереси Фукса у Білій Церкві відстоює депутат Київської обласної ради від партії "Європейська Солідарність" Леонід Глиняний. У коментарі журналістам Глиняний спростовує причетність Фукса до компанії "Інвестохілс Веста" та знищення стратегічних підприємств.

Журналіст:

-          Чи не хотіли б Ви зустрітись, щоб Ви свою позицію могли пояснити?

Леонід Глиняний:

-          А чого позицію? Є документи. Навіщо позиція? Позиція може бути одна, може бути інша, а є документи.

Журналіст:

-          Просто розумієте, ця фірма "Інвестохіллз веста" афільована до підсанкційного Фукса.

Леонід Глиняний:

-          Та при чом тут Фук бл**ть, що Ви придумуєте?

Журналіст:

-          Там є зв’язок.

Леонід Глиняний:

-          Який зв’язок…

Читати "Моя Київщина" у Telegram