#

ТОВ "МРК "Ярик" захопило лісові угіддя Дібровського лісництва

Ольга Василевська-Смаглюк (народна депутатка, 96 округ)

22.10.2021 13:25
ТОВ "МРК "Ярик" захопило лісові угіддя Дібровського лісництва

Пам’ятаєте, я говорила вам про зловмисників, які захопили лісові угіддя в Пороскотені?

21 жовтня за участю мого помічника, очільника громади та депутатського корпусу Немішаївської селищної ради, старости, представників Клавдіївського та Київського лісгоспів було здійснено обстеження території мисливських угідь, які раніше були надані у користування ТОВ "МРК "Ярик".

Чітко було зафіксовано, що теритрія вольєру загальною площею орієнтовно 500 Га, є закритою на замки. Це при тому, що відповідно до умов договору користування ТОВ "МРК "Ярик" зобов’язаний забезпечувати вільний доступ населення для збору грибів, ягід, та лікарських рослин тощо.

На територію де розміщуються, зі слів тамтешніх жителів, будиночки, вертолітний майданчик, штучні водойми тощо потрапити не вдалось. В.о. директора цього ж товариства всіляко чинив спротив та не впустив нікого за величезний паркан, стверджуючи, що то приватна власність.

Хоча в державній публічній кадастровій карті та земля є територією Дібровського лісництва ДП "Клавдієвський лісгосп" це ж підтверджується і проєктом розміщення вольєру.

За наявною інформацією жодних погоджень та дозвільних документів на будівництво капітальних будівельних споруд ТОВ "МРК "Ярик" не отримувало. А це свідчить про те, що хтось самовільно збудував будівлі і споруди всупереч закону та щей повністю відгородився від людей, аби не було зайвих очей. Мабуть є що приховувати.

Так вчора були написані відповідні заяви до правоохоронних органів і було відкрите кримінальне провадження за фактом самовільного будівництва будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці, що є кримінально караним діянням.

Окрім цього, господарським судом міста Києва задоволено позов прокуратури Київської області про розірвання договору оренди та повернення державі мисливських угідь якими наразі користується ТОВ "МРК "Ярик".

Від себе додам, що цим питанням я активною займаюсь протягом останнього часу. Справа, відверто кажучи, не проста. Ярик постійно під контролем то одного депутата ВЕРХОВНОЇ РАДИ, то іншого. Однак, як і обіцяла людям,я зроблю все можливо аби повернути урочище «Бабка» громаді. 

Читати "Моя Київщина" у Facebook