#

В Україні шалені запаси вже побудованого житла

Георгій Могільний (урбаніст)

22.05.2022 15:40
В Україні шалені запаси вже побудованого житла
Георгій Могільний

Треба збиратися із думками і писати розгорнуту статтю про ситуацію із житлом в Україні, поки гаврики із ОП не запустили в реалізацію свою аферу із будівництвом житла для переселенців, викинувши всі закладені на це резерви і забезпечивши лише 10% потреби.

Щоб забезпечити заявлену кількість переселенців житлом, нічого нового будувати не треба – в Україні шалені запаси вже побудованого житла, які приховуються в статистиці в інтересах будівельного лобі для створення ілюзії дефіциту.

Перед вторгненням москалів, в Україні були вільними близько 3 мільйонів (!) квартир та приватних будинків. Знайти заявлену ОП потребу у 600 тис. і орендувати їх у власників можна без проблем, а грошей, що планують викинути лише на 10% потреби, вистачить на всіх і більше ніж на рік.

На графіку я додав в іноземні дані показники для України по кількості квартир на 1000 населення станом на кінець 2020 року (почистивши маніпуляції Держстату), щоб краще було зрозуміло реальний стан справ.

У 2020 році у нас було близько 460 квартир на 1000 жителів (щоб кожне домогосподарство мало окрему квартиру чи будинок, по статистиці потрібно 390 на 1000 населення) і ми обігнали Канаду, США, Англію і багато інших, а Польщу, з якою щодо житла нас так люблять порівнювати представники влади, ми зробили із випередженням у 18%.


Читати "Моя Київщина" у Telegram