#

1 до 7: Президент Зеленський озвучив бойові втрати за 50 днів війни

16.04.2022 13:00
1 до 7: Президент Зеленський озвучив бойові втрати за 50 днів війни
Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський розповів, скільки українських військових загинуло від початку російського вторгнення

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на УНІАН.

Президент України Володимир Зеленський заявив про загибель 2,5 - 3 тисяч військових українських Збройних сил у війні із загарбницькими військами Російської Федерації.

Водночас кількість російських військових, які загинули, становить від 19 до 20 тисяч службовців. Зокрема, танків ‒ 756, бойових броньованих машин ‒ 1976, артилерійських систем – 366, засобів ППО - 66, літаків – 163, гелікоптерів – 144, автомобільної техніки - 1443 одиниці, кораблів /катерів - 8, цистерн з ПММ - 76, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 135,спеціальної техніки - 25 одиниць, пускових установок ОТРК/ТРК - 4.

Голова держави додав, що близько 10 тисяч українських військових отримали поранення, і наразі складно сказати, скільки з них виживе.

За його словами, кількість цивільних жертв набагато складніше підрахувати.

Зеленський заявив:

Дуже складно говорити про цивільних, оскільки південь нашої країни, де міста і містечка нашої країни заблоковані - Херсон, Бердянськ, далі на сході Маріуполь, і район на схід, де розташовується Волноваха - ми просто не знаємо, як багато людей померло у тій зоні, яка заблокована.

Нагадаємо, що голова КОВА Олександр Павлюк повідомив, що 15 квітня російські війська нанесли три ракетних удари по об’єктах у Київській області.

Читати "Моя Київщина" у Telegram