#

1,2 млн грн збитків завдали Бучанській громаді під час відновлення будинків (ФОТО)

10.05.2024 18:18
1,2 млн грн збитків завдали Бучанській громаді під час відновлення будинків (ФОТО)
Фото з місця подій

За завдання майже 1,2 мільйонів гривень збитків під час відновлення житлових будинків у Бучі підозрюються підрядник та інженер з технагляду

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру підряднику у заволодінні чужим майном та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України), а інженеру з технагляду – у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, підрядник виконував роботи з відновлення багатоквартирних житлових будинків, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф у місті Буча.

Він склав і видав офіційні документи із завищеними показниками вартості фактично виконаних робіт, використаних матеріалів та витрат.

Інший підозрюваний не забезпечив належним чином технічний нагляд на об’єкті будівництва відповідно до вимог затвердженої проєктної документації та погодив акт приймання виконаних робіт. На цій підставі товариству зайво перераховано майже 1,2 млн грн бюджетних коштів, чим спричинено збитки місцевому бюджету.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ Нацполіції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, що кума мера Ірпеня звинувачують у незаконному збагаченні на 11 мільйонів.

Нет описания фото.

Возможно, это изображение 1 человек, учится и текст

Возможно, это изображение 4 человека и текст

Читати "Моя Київщина" у Facebook