#

3,2 млн грн збитків під час модернізації котельні у Білій Церкві: підозрюються замовник, підрядник та інженер технагляду

14.11.2023 13:50
3,2 млн грн збитків під час модернізації котельні у Білій Церкві: підозрюються замовник, підрядник та інженер технагляду
Фото з місця події

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру директору комунального підприємства та підряднику у розтраті чужого майна та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України)

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Київської обласної прокуратури у Telegram.

Досудове розслідування встановило, що комунальне підприємство виступило замовником робіт з модернізації теплогенеруючого обладнання багатопаливної котельні у місті Біла Церква. Підрядна організація обладнала менш потужний та старого зразка котельний модуль, ніж це передбачалося тендерною документацією.

Після цього підозрювані внесли до актів приймання виконаних будівельних робіт недостовірні дані щодо обсягів виконаних робіт та їх вартості, через що місцевий бюджет зазнав 3,2 млн грн збитків.  

До суду скеровані клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Раніше повідомили про підозру інженеру з технічного нагляду, який не перевірив відповідність внесених у документи відомостей. Його дії кваліфікуються як службова недбалість (ч. 2 ст. 367 КК України). 

Досудове розслідування здійснювалося детективами ТУ БЕБ в Київській області, оперативний супровід – ГУ СБ України у м. Києві та Київській області. 

Нагадаємо, що правоохоронці Київщини виявили порушників, які понівечили дерева в Білій Церкві.

Читати "Моя Київщина" у Telegram