#

3,5 млн грн виділять на ліквідацію наслідків вибуху у будинку Білої Церкви

01.04.2024 14:27
3,5 млн грн виділять на ліквідацію наслідків вибуху у будинку Білої Церкви
Фото з місця подій

Сьогодні, 1 квітня, на позачерговому засіданні виконавчого комітету Білоцерківської міської ради було прийняте рішення про виділення 3,5 млн грн на ліквідацію наслідків вибуху у будинку, що стався 30 березня

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Білоцерківської міської ради.

Кошти виділять із резервного фонду бюджету Білоцерківської міської територіальної громади на проведення першочергових заходів з метою ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та на відшкодування витрат проживання та харчування відселених мешканців будинку, які наразі проживають у готелі Рось. 

Також були утворені комісії, які здійснюватимуть  всі необхідні заходи.

Коментуючи вибух невідомої речовини на 3-му поверсі, секретар міської ради Володимир Вовкотруб зазначив:

Нині триває слідство, результати якого ще не озвучені. Внаслідок вибуху сильно постраждав другий під’їзд, були пошкоджені несучі конструкції будинку. Над ліквідацією наслідків події працювали всі місцеві служби, аварійно-рятувальні загони управління надзвичайних ситуацій місцевого та обласного рівня, поліція, медики, психологи. До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації було задіяно близько 200 осіб. Усі спрацювали оперативно, у прибиранні територій були задіяні наші комунальні служби. Пожежу було локалізовано, але, на жаль, загинули дві особи, було госпіталізовано дитину – хлопчика, восьми років, у важкому стані. Станом на вчора дитина почувала себе нормально, і швидше за все, батьки мають забрати його додому.

Про долю цього будинку не беруться говорити, адже ускладнюючою ознакою є те, що в 2005 році він мав аналогічну проблему – у ньому стався вибух газу, здійснювалася його реконструкція. 19 років потому ситуація повторилася. Тому зараз працюють експерти, і за результатами експертного висновку буде прийматися рішення, що робити з будівлею.

Нагадаємо, що  у Білій Церкві жінка вдарила сина ножем у спину під час конфлікту.

Читати "Моя Київщина" у Telegram