#

5 питань: Ігор Добруцький, засновник Добропарку (ВІДЕО)

10.06.2023 11:25
5 питань: Ігор Добруцький, засновник Добропарку (ВІДЕО)
Ігор Добруцький

Засновник та директор Добропарку Ігор Добруцький розповів "Моїй Київщині" про те, що у цьому унікальному приватному дендрологічному парку натворили росіяни під час окупації Київщини, а також про його роботу в умовах війни

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Добропарк – це найбільший подібний парк в Україні, загальною площею 360 га. Відкрився він у 2020 році з сезоном тюльпанів, яких налічувалося 1500 штук, згодом – сезоном лаванди та гортензії.

Ігор Добруцький розповів про появу у нього ідеї створення Добропарку:

Коли я навчився розмножувати рослини, їх було так багато, що я мусив шукати нові площі. Я брав у Європі нові зразки трав і розмножував їх, інколи дарував друзям, але кількість перевищила мої очікування, тому й з’явився Добропарк. Це була моя давня мрія і 4 роки тому я її здійснив.

За цей час вдалося розбудовувати інфраструктуру. Було зроблено парковки, дитячі майданчики, зони відпочинку, атракціони, каруселі, басейни, купальне озеро, тобто все те, що потрібно для відпочинку сімей, молоді і захопити всі вікові категорії.

Втім 26 лютого минулого року на територію Добропарку зайшла колона російських військових, які базувались там більше місяця. Вони знищили всю інфраструктуру:

Коли ми зайшли на територію наприкінці квітня, тут було все знищено і виглядало як згарище. Зруйновано було готель площею більше тисячі метрів кв, каруселі, втрачена колекція із 5 млн тюльпанів, зокрема повністю знищений тракторний парк та 5 теплиць. Поки що ми все відновлюємо власним коштом: і доріжки, і бруківку, і бетонування, і конструкції. Але повністю відновити той виробничий процес, який був раніше, ми не можемо.

Нагадаємо, що у Добропарку 15 червня розпочне діяти шестигектарна локація лавандового поля.


Читати "Моя Київщина" у Facebook