#

5 питань: Ірина Третьяк, українська художниця (ВІДЕО)

24.04.2023 11:30
5 питань: Ірина Третьяк, українська художниця (ВІДЕО)
Ірина Третьяк

"Моя Київщина" поспілкувалась із відомою художницею Іриною Третьяк з Вишгородщини, яка днями в форматі аукціону проведе благодійну виставку власних картин у Києві

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Художниця розповіла, як війна вплинула її творчість. Також Ірина Третьяк зазначила, що картини, написані протягом війни України з росією, вона продає благодійно, допомагаючи тим самим Збройним Силам України. 

Нещодавно анонсована виставка "З Україною в серці" частково вже була представлена в Музеї визволення Києва, що у Нових Петрівцях. У столичному артцентрі АVS Gallery виставка буде доповнена з новими полотнами, яких ще ніхто не бачив. Зокрема, в галереї буде представлена картина, яка знята у кліпі з назвою "З тобою спокійно" – "Спалена москва", а також картина під назвою "Таки Гаага" та інша не менш цікава робота – "Похорони путіна". 

Частина коштів з виставки будуть направлені на відновлення Вишгородського історико-культурного заповідника.

Художниця також зауважила:

Художник – така сама професія як бухгалтер, як юрист, тому вважаю, має оцінюватися на рівні міністерства і для цього повинен бути створений реєстр. Я, власне, зіткнулася з тим, коли ми представляли картини в Австрії, що там неважливо імя митця, а важливо, що ти з України, де мовляв: "У вас там корупція, нам це нецікаво". Так не має бути, це треба змінити на законодавчому рівні. 

Нагадаємо, що у Вишгороді відкрили виставку монет “Скарбниця Вишгородської землі”.


Читати "Моя Київщина" у Telegram