#

5 питань: Юрій Дмитрунь, керівник Києво-Святошинської окружної прокуратури (ВІДЕО)

10.10.2023 10:10
5 питань: Юрій Дмитрунь, керівник Києво-Святошинської окружної прокуратури (ВІДЕО)
Юрій Дмитрунь

"Моя Київщина" зустрілася з керівником Києво-Святошинської окружної прокуратури Юрієм Дмитруньом та поспілкувалася  про те, як працювала прокуратура у перші дні широкомасштабного вторгнення, про фіксацію і розслідування воєнних злочинів, про пріоритети роботи прокуратури на даний час, проблеми та здобутки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Юрій Дмитрунь розповів, що серед поставлених Генеральним прокурором і керівником обласної прокуратури завдань , у пріоритеті наразі є координація між правоохоронними органами. Та безумовно, надважливим залишається питання фіксації воєнних злочинів, ефективне їх розслідування, протидія колабораційній діяльності.

Також незмінними пріоритетами керівник Києво-Святошинської окружної прокуратури назвав боротьбу з корупцію та  розкриття злочинів у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Юрій Дмитрунь повідомив, що за процесуального керівництва прокурорів Києво-Святошинської окружної та Київської обласної прокуратур повідомлено про підозру п’ятьом військовослужбовцям збройних сил рф та трьом найманцям ПВК Вагнер. Зокрема  мова йде про підозрюваних у вбивстві сім’ї старости села Мотижин.

За словами керівника прокуратури, місцеві мешканці, які співпрацювали з окупантами, теж понесли покарання за це:

Чотирьом особам повідомили про підозру за фактом здійснення колабораційної діяльності. Щодо трьох осіб обвинувальні акти вже в суді. Обвинувачені перебувають під вартою, одна особа в розшуку.

Нагадаємо, що на підтримку Збройних сил України платники Київщини спрямували більше 1 млрд грн військового збору з початку року.


Читати "Моя Київщина" у Facebook