#

8 січня у Фастові відбудеться церемонія прощання із загиблим захисником

07.01.2024 15:25
8 січня у Фастові відбудеться церемонія прощання із загиблим захисником
Ярослав Сидоренко

Завтра, 8 січня, у Фастові відбудеться церемонія прощання із захисником Ярославом Сидоренком  

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Фастівської міської ради.

Об 11:00 відбудеться зустріч воїна на в’їзді до Фастова зі сторони Фастівця. О 12:00 – біля Храму Св. Миколая, пл. Перемоги.

Поховають бійця на Алеї Слави, що на Інтернаціональному кладовищі.

Він загинув 20 травня 2022 року під час оборони Маріуполя на території заводу "Азовсталь". Воїн був молодшим сержантом, командиром кулеметного відділення-старшим кулеметником взводу вогневої підтримки 3-ї роти оперативного призначення 1-го батальйону оперативного призначення окремого загону спеціального призначення "Азов".

Народився Ярослав Сидоренко 16 січня 1977 року в багатодітній сім'ї. Мав 2 сестер і 3 братів, двоє з яких також вступили до лав полку "Азов". Середній брат Сидоренко Андрій Володимирович загинув 15 квітня 2022 року на території заводу "Азовсталь". Менший брат Сидоренко Віталій Володимирович перебував у полоні. Дитинство та юність Ярослав провів в місті Фастів Київської області. Там закінчив ліцей і знайшов вірних і щирих друзів. Дуже полюбляв грати в шахи та пінг-понг.  

З юності мав активну громадянську позицію. Брав участь в акціях на Майдані. До російсько-української війни працював в будівельній компанії. До лав ОЗСП "Азов" долучився восени 2014 року. Про це знали лише брати; мати та інші рідні дізналися, що він служить лише з сюжету новин, де розповідали про пораненого, який святкує свій день народження у шпиталі. Службу в спецпідрозділі не переривав. Всі побратими та друзі його дуже поважали і цінували. 

З початком військової служби в "Азові" життя Ярослава пов’язане з Донеччиною. Останні вісім років український захисник мешкав у м. Маріуполі. Брав участь у Широкинській операції, де у районі н.п. Гранітне отримав поранення. Виконував бойові задачі у боях на Світлодарській дузі. До кінця залишився вірним своєму народові та воєнній присязі. 

З перших днів повномасштабного вторгнення Ярослав перебував на обороні міста Маріуполь. Загинув Ярослав Сидоренко 20 травня 2022 року під час оборони міста на території заводу "Азовсталь".  

Був нагороджений медаллю "За оборону Маріуполя". Указом Президента України від 17 травня 2022 року, всього за кілька днів до загибелі, був нагороджений медаллю "За військову службу Україні". 

У Ярослава залишилася дружина та двоє синів від першого шлюбу жінки, яких він виховував та любив як своїх рідних дітей. Один з синів також служив у лавах полку "Азов", боронив м. Маріуполь, де отримав поранення та втратив ногу. 

Нагадаємо, що додому після дворічного полону в росії повернувся мешканець села Здвижівка.

Читати "Моя Київщина" у Telegram