#

Адвокат з Київщини очолив Укрспирт

07.05.2024 15:33
Адвокат з Київщини очолив Укрспирт
Фото з мережі інтернет

Кабінет Міністрів призначив Станіслава Банчука, що вів індивідуальну адвокатську практику в Київській області, виконуючим обов’язки директора ДП "Укрспирт"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Дзеркало тижня".

Відповідне розпорядження опубліковане на сайті уряду. Як йдеться у повідомленні, Кабмін пристав на пропозицію Фонду держмайна "про призначення Банчука Станіслава Ярославовича виконувачем обов’язків директора державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт". Жодної інформації про виконуючого обов’язки керівника ані на сайті Фонду держмайна, ні на Facebook-сторінці "Укрспирту" досі немає.

Що відомо про нового очільника "Укрспирту"? З відритих джерел журналісти довідались, що людина з таким самим прізвищем та ініціалами до 2014 року обіймала посаду заступника обласного прокурора Чернівецької області. Згодом Станіслав Банчук вів індивідуальну адвокатську практику в Київській області. За даними YouControl, Банчук С. Я. є засновником низки підприємств, зокрема ТОВ "Юридична компанія "Стандарт", ТОВ "Газтехком", ТОВ "Новітні енергетичні системи", Торговий дім "П.Е.Г.О.", ТОВ "ВОГА Ресурси" і ТОВ "СпецОіл", які спеціалізуються на торгівлі нафтою і газом.

1 лютого 2022 року виконуючий обов'язки директора ДП «Укрспирт» Сергій Блескун заявив, що залишає свою посаду. Він очолював держпідприємство з жовтня 2019 року. Кабмін тимчасово поклав виконання обов'язків директора на Віталія Жадобіна, який раніше працював на підприємстві начальником управління. У травні минулого року Національне антикорупційне бюро викрило на державному підприємстві «Укрспирт» схему реалізації котельного коксохімічного палива за завищеними цінами. Схеми реалізовувались протягом 2017-2020 років.

Нагадаємо, що Руслан Кравченко прозвітував за рік роботи на посаді голови Київської обласної військової адміністрації, яку він очолив у квітні 2023 року.

Читати "Моя Київщина" у Facebook