#

Адвокатка засудженого за співпрацю з окупантами неповнолітнього з Обухова подала на апеляцію

10.01.2024 18:00
Адвокатка засудженого за співпрацю з окупантами неповнолітнього з Обухова подала на апеляцію
Фото з місця події

Захисниця засудженого до 7-ми років ув'язнення за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.114-2 КК України, тобто за поширення інформації про розміщення Збройних Сил України, просить для підзахисного 2 роки умовно

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Хроніки Обухова.

Крім цього, правозахисниця Регіонального центру прав людини Катерина Рашевська вважає, що хлопець має бути визнаним жертвою, а не злочинцем.

Вона заявляє, що вербування дітей є одним з шести серйозних порушень прав дитини, вчинених у ході збройних конфліктів, як це передбачено Резолюцією Ради Безпеки ООН 2427 (2018).

Відповідно до Паризьких принципів участі дітей у збройних конфліктах (2007) протиправне використання неповнолітніх не обмежується участю в бойових діях. Кухарі, терористи-смертники, сексуальні раби або джерела розвідувальної інформації - такі діти є жертвами, а не злочинцями. На цьому ж наполягає стаття 4 Факультативного протоколу до Конвенції про права дитини щодо участі дітей у збройних конфліктах, який Україна ратифікувала в 2004 році, -
прокоментувала Рашевська.

Протягом березня минулого року засуджений передав росіянину дані про військкомат і районну адміністрацію. За одне із завдань отримав майже 4000 гривень. Працівники СБУ затримали хлопця після зйомок біля будівлі рятувальників. Суд врахував каяття обвинуваченого і його вік та призначив сім років позбавлення волі.

Нагадаємо, що детективи БЕБ припинили діяльність 7 нелегальних гральних закладів у Білій Церкві та Обухові.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: