#

Агентство відновлення заощадило 1,2 млрд грн на утриманні автомобільних доріг Київщини

06.12.2023 14:00
Агентство відновлення заощадило 1,2 млрд грн на утриманні автомобільних доріг Київщини
Фото з мережі інтернет

Агентство відновлення провело 10 тендерів та заощадило 1,2 млрд грн на експлуатаційному утриманні автомобільних доріг у Київській області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу агентства.

Нові підходи до проведення закупівель дали результат: у тендерах змогла взяти участь більша кількість компаній. Лоти стали меншими, а отже зменшилася і очікувана вартість. Тож і компанії з меншим річним доходом змогли подавати заявки. Зменшення ціни становить у середньому 25%.  

Агентство відновлення змінило підходи до закупівель і вимог до підрядників.  Основні зміни стосуються таких критеріїв: 

  • Лотування: ввели єдині правила щодо протяжності доріг у кожній закупівлі. Найбільше це 770 км. Мінімальне значення визначається залежно від загальної протяжності доріг у регіоні. В областях із найменшим показником становить 300 км. 
  • Кваліфікаційні критерії: за законом їх чотири (аналогічний досвід, наявність техніки і обладнання, а також персоналу, і наявність фінансової спроможності). Зробили їх зрозумілими, типовими і  прозорими. 
  • Договір: розробили типовий документ, який оптимізує та уніфікує підходи до всіх замовників. Визначили головні ризикові моменти щодо відповідальності та якості послуг. 

Більше 1000 км доріг в області тепер будуть утримувати підрядники державної форми власності, на відміну від попередніх років, коли їх масова частка складала до 15%.

Нагадаємо, що у Гостомелі аудитори встановили факти, які свідчать про суттєві порушення та зловживання у процесі відновлення пошкодженого майна

Читати "Моя Київщина" у Telegram