#

Акціонери Обухівського картонно-паперового комбінату заявляють про рейдерське захоплення активів

27.04.2023 09:40
Акціонери Обухівського картонно-паперового комбінату заявляють про рейдерське захоплення активів
Фото з мережі Інтернет

В австрійській компанії Pulp Mill Holding GmbH (м. Відень, Австрія), який є власником ПрАТ "Київський картонно-паперовий комбінат", ТОВ "Палп Мілл Прінт" та ще низки компаній в Україні, заявили про посилення незаконного тиску на свої бізнес-активи з боку окремих представників правоохоронних органів та медіамайданчиків.

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на заяву Київського картонно-паперового комбінату.

У зв'язку зі спробами маніпулювати інформацією та вводити в оману суспільство на комбінаті офіційно заявили, що у жовтні 2022 року припинено підстави, за якими громадянин Кіпру Володимир Крупчак визнавався бенефіціарним власником компанії Pulp Mill Holding GmbH. Єдиним контролюючим обличчям холдингу став д-р Хайнц Циннер.

Відповідно громадянин Кіпру Володимир Крупчак повністю втратив контроль над корпоративними правами всіх українських активів австрійського холдингу.

Складний процес відчуження та реструктуризації Pulp Mill Holding GmbH та компаній, що йому належать, в Україні було розпочато у січні 2022 року і тривав понад 9 місяців з огляду на зупинення роботи депозитарної системи України, безпідставні арешти корпоративних прав українських підприємств. Завершення низки поступових юридичних операцій відбулося у жовтні 2022 року.

У заяві компанії йдеться:

Таким чином, ще на етапі до запровадження щодо громадянина Кіпру Володимира Крупчака санкцій РНБО (на підставі хибних тверджень про нібито його російське громадянство) він уже втратив можливість впливати на бізнес-активи Pulp Mill Holding GmbH в Україні.

Там зазначили, що австрійські власники ТОВ "Палп Мілл Прінт" та ПрАТ "Київський картонно-паперовий комбінат" в особі директора Pulp Mill Holding GmbH, членів наглядової ради ПрАТ "Київський КПК", а також керівників зазначених українських підприємств – голови правління ПрАТ "Київський" КПК" Юрія Головченка та генерального директора ТОВ "Палп Мілл Прінта" Олега Дубровки рішуче засуджують російську військову агресію проти українського народу:

Діяльність компаній групи Pulp Mill Holding GmbH в Україні ґрунтується на засадах підтримки України, військових та цивільних, які постраждали внаслідок війни. 

Незважаючи на штучно створені перешкоди у роботі компаній австрійського холдингу, безпідставні арешти корпоративних прав та спроби реанімації старих кримінальних проваджень, підприємства холдингу сьогодні забезпечують робочими місцями понад 3500 українців та реалізують низку соціальних проектів на десятки мільйонів гривень.

З 2018 по 2022 рік ТОВ "Палп Мілл принт" сплатило майже 272 мільйони гривень податків та зборів. А ПрАТ "Київський КПК" лише у 2022 році до бюджету країни було перераховано близько 1 млрд гривень, наголосили у компанії:

Підприємства саме Pulp Mill Holding GmbH фактично відродили українську паперову галузь завдяки, зокрема, і багатомільйонним австрійським інвестиціям у нашу країну. І сьогодні ці компанії працюють на економіку та перемогу України. Pulp Mill Holding GmbH готовий продовжувати інвестиційну діяльність в Україні, проте це неможливо за наявних обставин тиску на існуючий бізнес.

У Pulp Mill Holding також додали, що спроби тиску на їхні компанії з боку силовиків мали місце у різні роки, і щоразу українські колективи підприємств законно відстоювали своє право на роботу та розвиток української паперової галузі.

Нагадаємо, що держава націоналізує активи власника Обухівського комбінату олігарха Крупчака.

Читати "Моя Київщина" у Telegram