#

Акція "врятуймо Рось": Білоцерківська поліція та прокуратура пообіцяла активістам переглянути закриті справи відносно ТОВ "Білоцерківвода" (ВІДЕО)

04.03.2020 08:00
Акція "врятуймо Рось": Білоцерківська поліція та прокуратура пообіцяла активістам переглянути закриті справи відносно ТОВ "Білоцерківвода" (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Громадськість вирішила покласти край безкарності за забруднення річки Рось та змусити правоохоронні органи об’єктивно розслідувати факти злочинної діяльності підприємств та осіб, які фактично знищують водойму

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Днями громадські активісти, депутати та правозахисники з Білоцерківщини, Богуславщини, Рокитнянщини об’єднавшись подалися до керівництва Білоцерківської поліції та прокуратури, аби висловити обурення та дізнатись, чому правоохоронці закрили низку кримінальних проваджень, зокрема відносно порушення берегової смуги, незаконного будівництва гідроелектростанції та, найголовніше, скиду нечистот у річку Рось.

Нагадаємо, боротьба активістів з ймовірними Білоцерківськими підприємствами-забруднювачами річки триває з 2016 року. З того часу було порушено 4 кримінальних справи та проведено численні експертизи, але винних не покарано. Більше того, всі кримінальні справи закрито за відсутністю складу злочину. Натомість активісти та журналісти повсякчас проводять власні розслідування, знімають відео, досліджують місця скидів нечистот, збирають докази та оприлюднюють інформацію, яка в підсумку не впливає на ситуацію.

Тож небайдужі до подальшої долі річки Рось звернулись до нового очільника Білоцерківської поліції Михайла Пелеха з проханням розібратися в доцільності закриття вищезгаданих кримінальних проваджень та припинити своєрідний саботаж з боку правоохоронних органів. З аналогічними питаннями громадськість звернулась і до керівника Білоцерківської прокуратури Віталія Козар. Як відбувались події та чого вдалося домогтися активістам, дивіться в сюжеті.

Також нагадаємо, що 4 березня у Білій Церкві буде проводитимуться навчання для медичних працівників міста для відпрацювання оперативних та злагоджених дій на випадок виявлення хворого з підозрою на захворювання спричинене коронавірусом.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: