#

Активісти Ірпеня звернулися до президента з проханням запобігти екоциду міста

29.04.2021 16:25
Активісти Ірпеня звернулися до президента з проханням запобігти екоциду міста
Фото з мережі інтернет

Сьогодні, 29 квітня, в місті Ірпінь відбувся масштабний мітинг місцевих активістів проти екоциду міста, громадяни звернулися до президента

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на видання "Дзеркало тижня".

На переконання мешканців міста, ситуація в Ірпені – відображення критичного стану в управлінні державою. Саме тому мітингувальники звертаються по допомогу до президента Зеленського із відкритим зверненням.

За словами активістів, через свавілля місцевої влади, керованої В. Карплюком, яка використовує корупцію та прикривається окремими державними та правоохоронними органами, маленьке місто Ірпінь за останні шість років перетворилося на суцільну зону екологічної катастрофи і екоциду.

У зверненні зазначено, що на місці сотень гектарів вирубаних реліктових соснових лісів зведено більше 1 200 000 кв.м. багатоповерхівок, а кількість жителів зросла з 40 до 102 тис. До того ж будівництво такої кількості нового житла не супроводжується розвитком інженерних мереж.

Ось що активісти повідомили про ситуацію з водоймами:

Хіба можливо уявити, щоб в 30 км від центру столиці в річки, озера, ліси прямотоком бігли каналізаційні стоки? Струмки і озера з фекалій, сморід навколо. Але це проблема не лише Ірпеня! Каналізація пливе в річки, які впадають вДніпро. Забруднюється вода головної водної артерії країни, забруднюються грунти.

Активісти сподіваються, що президент проявить політичну волю і винесе це питання на порядок денний перед контролюючими та правоохоронними органами.

Нагадаємо, що ірпінська "Синергія" успішно реалізувала угоду за програмою "Доступна іпотека 7%".

Читати "Моя Київщина" у Telegram