#

Активістка звинувачує головного освітянина Київщини у зловживанні службовим становищем (ФОТО, ВІДЕО)

14.05.2018 14:25
Активістка звинувачує головного освітянина Київщини у зловживанні службовим становищем (ФОТО, ВІДЕО)

Нещодавно, 12 травня, стало відомо, що директор Департаменту освіти і науки в Київській області Рогова Віра Борисівна, коли в Білій Церкві проходив міжнародний проект "Місто Професій", заборонила вісьмом навчальним закладам, які місяць готувалися, прийти на нього

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку засновниці міжнародного проекту "Місто Професій" Тетяни Люльки у Facebook.

На сторінці засновниці проекту "Місто Професій" Тетяни Люльки, з'явився пост, про директора Департаменту освіти Київської області пані Рогову, в якому Тетяна висловила свої обурення з приводу зухвалого ставлення пані Рогової, яка в свою чергу видно "багато на себе взяла" і заборонила вісьмом навчальним закладам Білої Церкви, які цілий місяць готувалися, прийти і розкласти свій майданчик з професіями.

"Моє обурення про зухвале ставлення, коли пані Рогова зазначила, що без її дозволу жоден проект в її області не відбудеться", - обурюється Тетяна Люлька.

Як зазначається в повідомленні, через кілька днів кожен навчальний заклад Київської області отримав лист, про те, що приймати участь в міжнародних чи всеукраїнських проектах навчальні заклади можуть тільки за погодженням з департаментом освіти.

Як ми вже повідомляли, 12 травня, на торговій  площі в Білій Церкві відбувся п'ятий сезон міжнародного проекту "Місто професій" в якому взяли участь професіонали своєї справи - рятувальники, пожежники, поліцейські, лікарі, фармацевти, художники, працівники банківської справи тощо, а ось вісім навчальних закладів, які місяць готувались аби зробити майданчики з професіями і це був їхній шанс розповісти про себе потенційним абітурієнтам, за добу до заходу, усі відмовились від участі.

Зрозуміло що кожен намагався якось логічно пояснити причину відмови, але лише в одному закладі наважились сказати правду: "Нам усім заборонили. Рогова заборонила".

"Чому якась особа поставила власні інтереси вище професіональних. Як така людина може очолювати такий важливий напрямок, як освіта ?", - запитується активістка.

Як вважає пані Тетяна, Віра Рогова прорахувалась в своїй помсті і бажанні помститись проекту в одному: "Я не займаю впливову посаду. Не маю великих капіталів. Не намагаюсь «порєшать». Мій проект був до неї і буде після неї. Вона гвинтик системи. Я вільна і не від кого не залежна людина. Її будуть прикривати по вертикалі. Мене підтримуватимуть такі ж вільні люди. І правда має властивість проростати. Крізь гниль якою обкладають звичайних людей. Переконуючи, що вони нічого не варті. Так буде не завжди."

Відтепер, пані Тетяна вимагає службового розслідування згідно ст. 364 КК України "Зловживання службовим становищем".

"Відповідні листи та звернення будуть направлені вже в понеділок", - повідомила засновниця проекту.

"Кожен з навчальних закладів, що хотів приймати участь і не зміг - це уособлення незахищеності вчителів. Чи могли вони не дивлячись на заборону, в інтересах навчального закладу створити сьогодні майданчик на "місті професій"? Ні. Вони боялись. Усі бояться вертикалі, що створена в системі освіти в Київській області. Посади займають - друзі, куми, родичі. Я буду звертатися до міністерства освіти з ініціативою створення комісії щодо захисту прав і інтересів вчителів. Не розповідайте мені про профсоюз. Вони не працюють. Вчителі мають право на відстоювання своїх інтересів. Але їх голос звучить пошепки, бо департамент освіти очолює людина, що здатна лише на помсту проекту про який вона навіть нічого не знає. Звертаюсь до вас усіх. Я готова бути одна в боротьбі проти системи. Але я вірю, що таких як я багато", - підкреслила громадська діячка.

Через 15 хвилин після викладення посту до Тетяни подзвонила сама пані Рогова й запропонувала зустрітись та все обговорити.

Зустріч відбувалась учора, 13 травня.

Тези із зустрічі:

- Хто ви такі, щоб проводити без нашого дозволу.

- Без нашої згоди ні один захід не проходить.

- Ну добре, проводьте, але не розраховуйте на нашу підтримку.

- Ми тут і без вас проводим безліч профорієнтаційних заходів.

- Це якісь ігри для дітей, а не профорієнтація.

- Ваш проект буде проходити по нашим правилам.

- Зараз я розберусь хто це вам вже допомагає.

"Це лише частина того, що тривало майже годину. Ця людина очолює один з найважливіших напрямків - освіта", - повідомила Люлька після зустрічі.

Тетяна звернулась до голови Київської ОДА Олександра Горгана, з вимогою не просто розібратись, а винести догану пані Роговій.

Також активістка направила листи до депутатів, які представляють інтереси області у Верховній Раді, а саме: Віктора Романюка, Віталія Гудзенка, Руслана Сольвара, Вадима Івченка, Михайла Гаврилюка та Олександра Марченко з проханням направити листи про проведення службового розслідування щодо компетентності директора департаменту Освіти і науки Київської області.

Звісно Тетяна Люлька повідомила про цю ситуацію і саму Міністра освіти і науки Лілію Гриневич та її заступника Романа Гребу: "Наймасштабніший проект України, в якому прийняло участь в 2017 році понад 400 тис.дітей і проходив за підтримки дружини Президента, що відбувся в Казахстані та був високо оцінений першими особами - був знецінений посадовою особою, що вважає себе компетентною у визначені важливості".

"Пане, Олександре, я шокована таким відношенням. І цим повідомленням я не обмежусь. І якщо пані Рогова спробує вжити заходів, що зашкодять проведенню проекту - я гарантую, що буду змушена просити підтримки у батьків та дітей Київської області.Нехай вони примуть рішення чи потрібен їм проект", - підсумувала засновниця міжнародного проекту "Місто Професій" Тетяна Люлька.

Читати "Моя Київщина" у Telegram