#

Актуальність Чорнобильської катастрофи тільки зростає, — мер Славутича

09.04.2021 19:00
Актуальність Чорнобильської катастрофи тільки зростає, — мер Славутича
Фото з місця події

Учора, 8 квітня, відбулися комітетські слухання у Комітеті Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування "35-ті роковини Чорнобильської катастрофи: проблеми та перспективи розвитку зони відчуження"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської облради.

Виконуючий обов'язки генерального директора ДСП ЧАЕС Валерій Сейда доповів про роботу на майданчику Чорнобильської АЕС. Але акцентом на соціальний захист чорнобильців стала промова міського голови Славутича Юрія Фомічева:

35 років минуло з моменту Чорнобильської катастрофи і декому здавалось, що проблеми Чорнобиля вже десь далеко, але ми всі розуміємо, що їх актуальність з кожним роком тільки зростає. Введення в експлуатацію Нового безпечного конфайнменту може скласти враження для світової спільноти, що принаймні на 100 років від Чорнобиля проблем для світу вже не буде. Добре, що наші європейські партнери розуміють, що НБК — це не закінчення Чорнобильської історії, а лише початок найважливішого етапу в перетворенні об'єкту "Укриття" в екологічно-безпечну систему.

За словами Юрія Фомічева, роботи ще дуже багато. Він вважає, що настав час перейти на новий рівень вирішення питань Чорнобиля.

Якщо ми кажемо про розвиток Чорнобильської зони, то є перспективи в будь якому напрямку. В першу чергу, це люди, які там працюють. У непростих умовах зони відчуження, вони якісно виконують свою роботу та потребують нашої уваги і того захисту, який їм гарантовано державою.

Нагадаємо, що нещодавно на території зони відчуження пройшли тактико-спеціальні навчання з гасіння лісових пожеж.

Читати "Моя Київщина" у Telegram