#

Американці передали пожежникам Київщини дозиметри

21.06.2020 10:30
Американці передали пожежникам Київщини дозиметри
Фото з місця події

У четвер, 18 червня, пожежники Київщини отримали від Лісової служби Сполучених Штатів Америки сучасні дозиметри

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу ГУ ДСНС України у Київській області.

Участь у церемонії передачі взяв заступник Голови ДСНС Руслан Білошицький, який подякував американським партнерам за надану технічну допомогу та зауважив, що пожежі у Чорнобильській зоні завжди мають великий резонанс, тому дуже важливо мати достатньо технічної спроможності для їх якнайшвидшої ліквідації.

У свою чергу, менеджерка програм у Східній Європі Лісової служби США Шіла Семп відзначила зростання рівня співпраці із ДСНС упродовж останніх років. За її словами, це обумовлено тим, що швидка зміна кліматичних умов створює ще більше викликів, тож гасіння численних лісових пожеж має відбуватися на новому стратегічному і безпековому рівнях.

Ми із задоволенням відгукнулися на запити допомоги вогнеборцям, які працюють на цій передовій, - зазначила Шіла Слемп.

Так, сучасні професійні прилади, передані ДСНС, створені для використання в умовах значних температурних коливань та високої запиленості атмосфери. Вони дозволяють запам’ятовувати історію накопичення дози та передавати її в комп’ютер. При перевищенні запрограмованих порогових рівнів по гамма-дозі чи її потужності спрацьовують світлова та звукова сигналізації.

Ці дозиметри будуть використовуватись 11-м Державним пожежно-рятувальним загоном м. Чорнобиль для організації індивідуального дозиметричного контролю пожежних-рятувальників, залучених до гасіння лісових пожеж у Зоні відчуження.

Також в рамках заходу сімох рятувальників та шістнадцятьох працівників Державної агентства України з управління зоною  відчуження було відзначено за героїзм та мужність проявлені під час ліквідації надскладної лісової пожежі в Чорнобильській зоні.

Нагадаємо, що 19 червня до оперативно-диспетчерської служби Володарського району надійшло повідомлення, що на автодорозі Володарка – Лобачів горить автомобіль.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: