#

Американсько-російський історик путінізму назвав напад на Україну початком світової війни (ВІДЕО)

26.02.2022 15:45
Американсько-російський історик путінізму назвав напад на Україну початком світової війни (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Учора, 25 лютого, в ефірі радіо "Свобода" російсько-американський історик, дослідник та критик путінського режиму Юрій Фельштинський назвав вторгнення Росії в Україну початком світової війни

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на YouTube-канал "Радио Свобода".

На запитання про цілі та задачі, так званої операції (війни), яку зараз проводить Путін, історик відповів:

Я думаю, що пояснити зараз легко, тому що, все на долоні, і є якесь розуміння того, що відбувається. Я хочу, щоб мене почули, що вчора, 24 лютого 2022 року, Путін розпочав світову війну. Не якусь там авантюрню воєнну операцію проти України, не якусь локальну війну між Росією та Україною, а СВІТОВУ ВІЙНУ.

Далі Юрій Фельштинський сказав, що не знає кільки часу у Путіна займе захоплення України і якою ціною це обійдеться Росії та Україні. Він констатував, що Путіна ціна не хвилюю ні стосовно України, ні стосовно Росії.

Далі історик озвучив ймовірний сценарій війни:

Після захоплення України, принаймні з того моменту, коли Путін вважатиме, що вже захопив Україну, тому що, у його голові, у його мозку він вже захопив Україну, він розпочне захоплення Молдови. Білорусь, як ми знаємо, вже захоплена Росією. Таким чином, після захоплення Молдови, яка не є членом НАТО, Путін вийде до кордонів усіх трьох прибалтійських країн: Словаччини, Угорщини і Румунії.

Потім, за словами історика, після цього Путім повторить, те, що сказав три дні тому, коли напав на Україну. Після цього він поставить ультиматум про входження російських військ у країни Балтії, погрожуючи використанням ядерної зброї:

Це буде той момент, коли війна розпочнеться вже між РФ та країнами НАТО.

Нагадаємо, що жителів прилеглих до столиці населених пунктів закликали знімати дорожні знаки, на яких вказані топоніми, щоб дезорієнтувати російські війська.


Читати "Моя Київщина" у Telegram