#

Андрій Кравчук прозвітувався про відновлення постраждалої соцінфраструктури Ірпеня (ФОТО)

12.09.2023 09:00
Андрій Кравчук прозвітувався про відновлення постраждалої соцінфраструктури Ірпеня (ФОТО)
Фото з місця подій

Перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук прозвітувався про відновлення соціальної інфраструктури Ірпеня, постраждалої внаслідок російської агресії у лютому-березні 2022 року. Також Андрій Кравчук подякував центральним органам державної влади, Київській обласній військовій державній адміністрації та міжнародним партнерам за допомогу у відновленні Ірпінської громади.

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Андрій Кравчук зазначив, що по відновленню соціальної сфери вдалося зробити надзвичайно багато, як за рахунок резервного фонду державного бюджету, так і за рахунок партнерства з міжнародними організаціями:

Ліцей №12 “Лінгвіст” по вулиці Заріфи Алієвої в Ірпені з перших тижнів після деокупації міста взявся відновлювати БФ "Сокар Благо" та компанія SOCAR. Не дивлячись на те, що в школу попало до 10 прямих "прильотів", даний заклад освіти був відновлений до 1 вересня 2022 року. Це був капремонт покрівлі, заміна вікон та внутрішній ремонт. Цього літа було проведено утеплення фасаду. Також спільно з SOCAR плануємо ряд робіт по поліклініці і новому медцентру на Садовій, 38. Відновлення Ірпеня серйозно підтримала міжнародна організація ЮНІСЕФ. Завдяки фінансуванню ЮНІСЕФ у розмірі 4,6 млн доларів вже завершується капітальний ремонт ірпінського ліцею №3 – найбільш постраждалого загальноосвітнього закладу нашої громади. Його буде відкрито вже 16 вересня. Також ЮНІСЕФ допоміг в облаштуванні 10 укриттів в Ірпені на загальну суму 34,1 млн грн.

Перший заступник Ірпінського міського голови наголосив:

Уряд Литви взявся за відбудову дитячого садочку “Радість” (нині “Рута”) по вулиці Миру в мікрорайоні БКЗ. Там був повністю зруйнований харчоблок і сильно постраждав основний корпус. Литовці виділили 3,5 млн євро на його капітальний ремонт. 1 вересня “Руту” врочисто відкрив Президент Литви Ґітанас Науседа та голова КОВА Руслан Кравченко. Завдяки напрацюванням Irpin Reconstruction Summit та Фонд відновлення Ірпеня місто Кашкайш (Португалія) виділило 500 тисяч євро на добудову дитячого садочка "Віночок" по вулиці Київській в Ірпені. Тривають підготовчі роботи з реконструкції садочка "Веснянка" на вулиці Полтавській. 190 млн грн було виділено Кабміном по держпрограмі Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф.

За його словами, у 2022 році за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету було здійснено поточний ремонт покрівлі Ірпінської школи №1 по вулиці Тургенівська, 17 (6,6 млн грн), ремонт покрівлі в садочку №7 "Бджілка" (1,7 млн грн), поточний ремонт покрівлі школи №17 (4,5 млн грн), поточний ремонт садочку “Лісова пісня” на Ярославській (365 тис грн), поточний ремонт школи №2 по вулиці Тургенівська, 28 (4 млн грн), поточний ремонт садочку №8 "Колібрі" (1,1 млн грн). На відновлення "Колібрі", де було 20 ворожих влучань, турецька компанія "ТІКА" також виділила понад мільйон гривень. Благодійники відновили харчоблок, відремонтували фасад та ігрові кімнати.

Люксембурзький червоний хрест допоміг здійснити поточний ремонт дитячої лікарні (ремонт даху, фасаду та внутрішні роботи) і встановив вікна у медичному центрі. Міністерство охорони здоров’я виділило 120 млн грн на добудову медичного центру по вулиці Садова, 38.

Також виділені кошти по програмі Фонду ліквідації наслідків на капітальний ремонт ірпінської ДЮСШ по вулиці Троїцькій (198 млн грн). Була відновлена кожна з 11 амбулаторій , окрім ірпінської амбулаторії в селищі Гостомель по вулиці Свято-Покровська, де завершується ремонт покрівлі. До відбудови стадіону “Чемпіон” відомим українським футболістом Андрієм Шевченком вдалося залучити фінансування в рамках UNITED24. Наразі з об’єктів соцінфраструктури потребують фінансування на відновлення Центральний будинок культури по вулиці Соборна і будинок культури у Романівці.

Запланована реконструкція музичної школи імені Вериківського та у разі наявності фінансування заплановано створення Irpin Art Centre по вулиці Слов’янська. Реконструкції потребує гімназія "Освіта" - вивчаємо можливість добудови третього поверху, а також дитсадок "Джерельце".

Андрій Кравчук додав:

Від імені Ірпінського міського голови та кожного мешканця громади міста-Героя Ірпінь дякую кожному міжнародному партнеру, центральним органам влади і Київській обласній військовій адміністрації за допомогу, яку вони надали і продовжують надавати нашому місту. Переконаний, що Ірпінь буде відновлено і ми зробимо все для допомоги іншим постраждалим громадам України. 


Читати "Моя Київщина" у Telegram