#

Андрій Нєбитов розповів, як змінилась криміногенна ситуація на Київщині

30.12.2022 09:41
Андрій Нєбитов розповів, як змінилась криміногенна ситуація на Київщині
Андрій Нєбитов

Начальник поліції Київщини розповів, як за останні три місяці змінилась криміногенна ситуація у регіоні порівняно з періодами початку року/окупації/деокупації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на інтерв'ю Андрія Нєбитова "Київщині 24/7"

Начальник поліції заявив, що на території Київської області відмічають зменшення загальної злочинності близько на 5%.Якщо брати окремо майнову злочинність – зниження сягнуло 35%, у розбійних нападах – 50%, у викраденні машин – до 70%. Тобто зафіксоване суттєве зниження так званої професійної злочинності. Це ті види злочинів, що здійснюють люди, які мають певну підготовку, знаряддя й обладнання для їх скоєння.

У поліції це пов'язують зі збільшенням кількості сил безпеки Київщині. Це і добровольчі формування територіальних громад, і наявність блок-постів, і наявність Національної гвардії та Збройних сил України. Усе це створює некомфортні умови для криміналітету – тому кількість злочинів зменшується.

Нагадаємо, що у селах Требухів та Княжичі на Броварщині на початку січня 2023 року планують відкрити поліцейські станції в межах проєкту "Поліцейський офіцер громади".

Читати "Моя Київщина" у Telegram