#

Анонімний телеграм-канал "засвітив" деталі зміни керівництва СБУ столичного регіону

30.04.2021 11:22
Анонімний телеграм-канал "засвітив" деталі зміни керівництва СБУ столичного регіону
Сергій Заяць

У ЗМІ почали ширитися чутки, котрі розповідають, чому Зеленський звільнив Олега Головаша з посади начальника СБУ в Києві та Київській області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Telegram-канал "Shadow Anonymous".

У повідомленні сказано, що пророкують відставку також першому заступнику голови СБУ Василю Малюку.

Далі зауважується, що справа не у відставці Олега Головаша, а в призначенні на його місце Сергія Заяця, який останній рік обіймав посаду начальника обласного управління СБУ в Івано-Франківській області. Останній, за чутками, був незадоволений місцем роботи.

У дописі говориться, що Заяць подружився з колегою по роботі Миколою Беззубенком— одним з впливових радників Андрія Єрмака. Зазначається, що саме Беззубенко обіцяв допомогти товаришу обійняти вищу посаду.

Також наголошується, що позиції Беззубенка останнім часом зміцнилися, завдяки історії з арештом на хабарі його підручного Романа Неговєлова. Беззубенко пішов розв'язувати питання Неговєлова до Олега Татарова, який має безмежний вплив на ДБР. Зазначається, що такі дії допомогли повернути заставу Неговєлову. Також розповідається, що Беззубенко вирішив захистити дисертацію, де Татаров його науковий керівник.

Ще наголошується, що своїм призначенням Заяць зобов'язаний не тільки Беззубенку, але і Михайлу Саакашвілі, якому запропонував свої послуги у справі Семена Семенченка та незаконної ПВК.

Своєю чергою в дописі говориться:

Ми писали, що Саакашвілі хотів увійти в бізнес Семенченка по найманцях через свою людину Сергія Борисенка, який став спонсором двох фірм Семенченка - "DBC Україна" і "Донкорп". Борисенко НЕ казахський бізнесмен, як його називають, а дніпропетровський: оплачував проживання депортованого Саакашвілі у Варшаві; пов'язаний з його спонсором, який давав гроші на "Рух Нових сил" і на партію Михайла Саакашвілі ЕНД в Грузії.

На кінець наголошується, що соратники Семенченка впевнені, що справу СБУ замовив Борисенко. Також говориться, що Борисенко незадоволений роботою підлеглих Олега Головаша, які ведуть слідство: за місяць Семенченко жодного разу не викликали на допит, слідчих дій ніяких немає, він сидить в упорядкованій камері з телевізором і холодильником в ІТТ СБУ, соратники по ПВК — будинки.

Як стало відомо "Моїй Київщині", для ексочільника структури Олега Головаша звільнення стало неочікуваним. Нібито, його звільнили через підозри в корупції, які так і не підтвердилися. Але звільнення Головаша і призначення нового керівника відбулося в один день, тому наразі він залишається без роботи.

За твердженням експертів, даний анонімний телеграм-канал контролюється російськими спецслужбами. Він систематично інформує та дезінформує українську аудиторію та відволікає увагу. Наприклад, в одній з останніх публікацій було свідомо перекручено інформацію про справжніх кураторів нового керівництва Київщини шляхом замовчування зв’язків з Поліщуком.

Також нагадаємо, що наш інформаційний портал розбирався у питані про призначення Головаша на посаду очільника СБУ Київщини весною минулого року.  

Читати "Моя Київщина" у Facebook