#

Антикорупційний суд розглянув справу мера Білої Церкви Дикого

22.02.2023 12:50
Антикорупційний суд розглянув справу мера Білої Церкви Дикого
Фото з місця події

Сьогодні, 22 лютого, у Вищому антикорупційному суді відбулось попереднє засідання у кримінальній справі за обвинуваченням мера Білої Церкви Геннадія Дикого та бізнесмена Павла Ходаківського у махінаціях з нерухомістю

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Нагадаємо, слідством
було встановлено, що у 2018 році очільник міста Геннадій Дикий вступив у злочинну змову з власником нерухомості та за 24 млн грн  та придбав недобудову для потреб міста. Аби приховати переплату співвласник приміщення забезпечив підроблення звіту про оцінку майна. Зі свого боку мер міста, зловживаючи службовим становищем, забезпечив розгляд та голосування за прийняття рішення про надання дозволу на придбання цих приміщень депутатами міськради. 

Висновки експертизи підтвердили, що реалізація цієї злочинної схеми завдала місту понад 8,73 млн гривень збитків.

Дії голови міста кваліфіковані за ч. 2 ст. 364, ч. 4. ст. 358 КК України. Власнику недобудови інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України.

Для представників ЗМІ засідання проходило в режимі онлайн-трансляції. Сторона захисту Павла Ходаківського, який наразі перебуває в міжнародному розшуку та якому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, прохала задовольнити його участь віддалено у відеоконференції судового засідання. Як зауважила адвокат останнього, Ходаківський наразі перебуває у США і в зв'язку із військовими діями та станом здоров'я не може прибути в Україну.

Крім того, захисники клопотали про звільнення Ходаківського від кримінальної відповідальності в зв'язку з закінченням строку давності кримінального провадження. З тієї ж причини захист Геннадія Дикого подав клопотання про закриття кримінального провадження. Втім, після розгляду клопотань у нарадчій кімнаті колегія суддів винесла ухвалу про відмову у їх задоволенні та призначила наступне судове засідання на 2 березня. 

Читати "Моя Київщина" у Facebook