#

"Антонов" створить вантажний хаб на території Бучанської ОТГ (ФОТО)

12.12.2020 14:50
"Антонов" створить вантажний хаб на території Бучанської ОТГ (ФОТО)
Фото з місця події

Сьогодні, 12 грудня, у місті Буча відбулася презентація території пріоритетного розвитку, концепції розвитку вантажного хабу ДП "Антонов" та підписання угоди про співпрацю між Бучанською міською радою та державним авіапідприємством

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

На заході присутні голова КОДА Василь Володін, голова КОР Олександр Скляров, очільник Бучанської ОТГ Анатолій Федорук, керівництво ДП "Антонов", представники Міністерства розвитку громад та територій, Асоціації міст України, експертне середовище та депутати різних рівнів.

Створення Транспортно-логістичного хабу – це амбітний проєкт в столичному районі, який  буде стимулювати розвиток вантажних перевезень, авіаперевезень, транспортної логістики. Очікується, що це пожвавить економічну активність, підвищить інвестиційну привабливість, а також допоможе у створенні нових робочих місць. Цей вантажний хаб буде запущений на базі аеропорту НТК "Антонов".

Як зазначив Бучанський міський голова Анатолій Федорук , у рамках пріоритетного розвитку Бучанської ОТГ міська рада активно займається реалізацією комплексного проєкту зі створення логістичного, медичного, індустріального кластерів та вантажного терміналу, у яких зацікавлені як місцеві жителі, так і ДП "Антонов". Наголосив, що наразі є всі передумови для того, щоб реалізовувати намічене.

Учасники форуму впевнені, що саме такі проєкти в активих громадах стають точками росту в державі. Утім, громада не може самостійно реалізувати проєкти, які перетворюють їх на інвестиційні магніти, без підтримки всіх гілок влади. І такою підтримкою сьогодні залучилася Бучанська ОТГ.

Голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін підкреслив, що Бучанська ОТГ є піонером Київщини з розвитку територій і цей проєкт є амбітним та надважливим для Київської області:

Сьогодні у Бучанській ОТГ та у всієї Київщини – знаменна подія – презентація території пріоритетного розвитку та концепції розвитку вантажного хабу ДП "АНТОНОВ", який на 70% розташований на території Бучанської ОТГ. Перед керівництвом стоїть амбітне та важливе завдання - створити умови успішного розвитку підприємства. За умови залучення інвесторів та операторів це збільшить щорічний місцевий бюджет більш ніж на 75 млн грн. Це дуже необхідні кошти для розвитку ОТГ.

ДП "Антонов" – флагман авіапрому України, який з 1946 року створив більше ста типів і модифікацій пасажирських, транспортних і спеціалізованих літаків, виготовлених у кількості більше 22 000  екземплярів. В.о. генерального директора ДП "Антонов" Сергій Бичков ознайомив присутніх із передовими напрацюваннями держпідприємства та презентував лінійку "антонівських" літаків зі світовим ім’ям. Зокрема, висловив сподівання на успішну співпрацю, яка розпочнеться саме з Бучанської громади:

Нам дуже приємно що ми з кожним роком все ближче і тісніше співпрацюємо з Бучанською ОТГ. Федорук з»явився, проявив інтерес і справи пішли. Тому давайте рухатися вперед разом і покажемо перший гарний приклад на Бучі, і згодом, впевнений, до нас підтягнуться й інші регіони і центри.

У свою чергу, голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко переконаний, що цей інноваційний майданчик має всі показники для успішної реалізації. Наголосив, це тому, що всі ідеї - без політики, а з думкою про людей.

У ході презентацій і обговорень Бучанський міський голова Анатолій Федорук і в.о. гендиректора ДП "Антонов" Сергій Бичков підписали угоду про співпрацю. А підбиваючи підсумки роботи, очільник Бучанської ОТГ наголосив, що всі проекти схвалені Кабміном та КОДА, а влада громади відкрита до співпраці.

Також нагадаємо, що незабаром, 18 грудня, відбудеться вручення премій найталановитішим особистостям Бучанської територіальної громади.




Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: