#

Архітектурно-будівна рада затвердила генеральні плани двох сіл на Київщині

17.06.2018 08:23
Архітектурно-будівна рада затвердила генеральні плани двох сіл на Київщині

У четвер, 14 червня, було проведено засідання архітектурно-містобудівної ради при Департаменті містобудування та архітектури Київської ОДА, на якому розглянули генеральні плани у двох селахл області, а ще щодо двох населених пунктів розглянули проекти детальних планів території

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Департаменту містобудування та архітектури КОДА.

На засіданні розглядались наступні питання:

Генеральний план с. Триліси Фастівського району

Членами архітектурно-містобудівної ради наголошено на необхідності упорядкування і обґрунтування меж населеного пункту з врахуванням даних Державного земельного кадастру (особливо цінні землі) та забезпеченням дотримання законодавства в питанні включення земель державної власності в проектні межі населеного пункту. Відповідно до листа КОДА врахувати в матеріалах генплану визначений перелік державних інтересів. Розробити пропозиції з використання територій бувших очисних споруд. Передбачити виконання заходів з пожежної безпеки. Забезпечити дотримання природоохоронних заходів з організації ландшафтного заказника місцевого значення «Кожанська балка» і проектованого ботанічного заказника місцевого значення «Череківщина». Відобразити на графічних матеріалах об’єкти культурної спадщини та їх охоронні зони. Надати пропозиції щодо використання туристичного потенціалу місцевості.

Генеральний план с. Микуличі Бородянського району

Удосконалити схему вулично-дорожньої мережі, сільського та зовнішнього транспорту, уточнити коридор проходження ВКАД з врахуванням рішень проекту будівництва ВКАД, упорядкувати рішення щодо переїзду через залізницю. Ув’язати вуличну мережу населеного пункту з перспективною автодорогою шляхом влаштування дублеру та виключити в зоні обмежень дороги використання територій для містобудівних потреб. 
Врахувати наявність на території населеного пункту особливо цінних земель, визначити їх розташування.
Відобразити і врахувати існуючу містобудівну ситуацію на прилеглих до населеного пункту територіях та планувальні рішення розробленої містобудівної документації. Уточнити розміщення територій лісогосподарського призначення та їх охоронних зон, розробити пропозиції щодо їх зменшення. Узгодити питання включення цих територій в межі населеного пункту. Забезпечити виконання заходів з пожежної безпеки. Нанести на графічні матеріали об’єкти культурної спадщини та їх охоронні зони і в пояснювальній записці передбачити заходи з їх охорони.

Детальний план території для розміщення об'єктів енергогенеруючого підприємства (сонячної електростанції) в смт Баришівка Баришівського району

Визначити пропозиції щодо параметрів охоронної зони підприємства відповідно до застосованої технології виробництва. Уточнити межі проектування детального плану території. Передбачити організацію протипожежного технологічного об’їзду території і розробити заходи з пожежної безпеки. Доопрацювати схему інженерних мереж. Розробити проект містобудівних умов та обмежень об’єктів будівництва. Доповнити графічні матеріали каталогом координат червоних ліній.

Детальний план території для розміщення цеху з виробництва напівфабрикатів в с. Тарасівка Києво-Святошинського району

Врахувати рішення генерального плану с. Тарасівка щодо розвитку інженерно-транспортної інфраструктури. Нанести лінії регулювання забудови. Доопрацювати проект містобудівних умов та обмежень і уточнити конкретні показники щодо будівництва об’єкту. Передбачити заходи з пожежної безпеки.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: