#

Асоціація Київщини просить уряд послабити карантин

31.08.2020 17:27
Асоціація Київщини просить уряд послабити карантин
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 31 серпня, "Асоціація автоперевізників міста Києва та Київської області" зареєструвала до профільних міністерств листи з проханням послабити карантин під час перевезення пасажирів на автобусних маршрутах

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "112.ua".

У документі, який опублікувала асоціація, йдеться про те, що карантинні обмеження є занадто жорсткими і посилюють критичний стан транспортних пасажирських компаній. Також у листі до уряду зазначається, що карантин є небезпечними для пасажирів, оскільки Кабмін не вжив і не встановив жодних заходів щодо блокування та заборони роботи "нелегального" автомобільного пасажирського транспорту.

Зараз автомобільна пасажирська галузь у дуже важкому стані. До теперішнього часу уряд не ввів жодного заходу на захист перевізників, а з введенням нових протиепідемічних заходів ще більше погіршить цей стан, - зазначили в асоціації.

У громадській спілці автоперевізників також попросили підтримати транспортні компанії, які "намагаються вижити в умовах карантинних обмежень, а також посприяти в організації термінової зустрічі з головним санітарним лікарем України Віктором Ляшком.

Також уряд попросили взяти приклад з організації пасажирських перевезень з європейських країн і впровадити його в нашій країні.

Просимо розробити відповідні програми підтримки на рівні держави і допомогти приватним перевізникам частково компенсувати збитки, а також виключити банкрутство багатьох підприємств, що працюють у сфері пасажирських перевезень, - йдеться в листі.

Також нагадаємо, що депутат Олександр Таможній з Бучі розповів, що проблему з транспортом у Бучанській ОТГ можна вирішити, якщо створити міське автопідприємство.

Читати "Моя Київщина" у Facebook