#

Барабани для укриттів Києва закуповувала екс-директорка притулку для тварин з Бородянки (ФОТО)

16.08.2023 10:20
Барабани для укриттів Києва закуповувала екс-директорка притулку для тварин з Бородянки (ФОТО)
Ольга Дроздова


Екс-директорка притулку для тварин з Бородянки Ольга Дроздова, яка закуповувала барабани для укриттів Києва, уникнула кримінальної відповідальності за минулі зловживання

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис члена президії Ради Федерації роботодавців України (ФРУ) Олександра Соколовського.

Нині Ольга Дроздова – начальниця адміністративно-господарського відділу Управління освіти Дніпровської РДА.

Соколовський у себе в Facebook написав:

В Подільському суді була ще одна кримінальна справа за статтею 191 Кримінального кодексу України, а саме стосовно колишнього директора київського притулку для тварин Ольги Дроздової, котра придбала автомобілі для перевезення тварин за завищеною вдвічі вартістю. Як бачимо, для свого "таланту" Ольга знайшла нове місце в управлінні освіти Дніпровського району, де відповідає за закупівлі".

За його словами, також проти Дроздової правоохоронці порушували кримінальну справу за незаконне нарахування собі завищеної заробітної плати, і теж — за ст. 191 ККУ.

Соколовський додав, що саме Дроздова була відповідальна за закупівлю барабанів, конструкторів, овочерізок та "космічних" сковорідок, стільців за подвійну ціну, туалетного паперу та швабр на 4 мільйони гривень в укриття навчальних закладів Дніпровського району.

Раніше Дроздова працювала керівником в КП "Притулок для тварин", проте її звільнили зі скандалом. У 2008 році її призначили на посаду, а вже в 2011 р. вона скочила в скандал, пов'язаний з тим, що працівники КП відловлювали та доправляли у притулок вже стерилізованих собак. Тобто, відбувались маніпуляції та зловживання бюджетними коштами з такою подвійною "стерилізацією" тварин.

Тоді ж київські зоозахисники заявляли про випадки відстрілу та масового отруєння бродячих собак і котів у місті. Після гучного викриття активістам вдалося домогтися звільнення Дроздової.

Соколовський звернув увагу на відпочинок чиновниці і на той факт, що попри невелику офіційну зарплату, вона має дорогі прикраси:

Є фанатом дорогого відпочинку в Катарі, презентацій розкішних прикрас Bulgari, ну і само собою, люксових речей від Cartier, Dolce&Gabbana та Gucci, у яких вона прекрасно виглядає поруч із вчителями з копійчаною зарплатнею…

Слова представника ФРУ підтверджують сторінки Дроздової у соцмережах. Так, в Instagram жінки серед місць, де вона побувала — Доха (Катар), Абу-Дабі (ОАЕ), курортний острів для мажорів Тір Бані Яс у Перській затоці тощо. При цьому на знімках Дроздова одягнена дійсно по-багатому. Так, на кілька фото освітянка тримає на руці сумку відомого бренду, яка може коштувати 2500 євро (або понад 100 тисяч гривень за поточним ринковим курсом). Як видно, вартість однієї речі може в кілька (і більше) разів перевищувати одну місячну зарплату вчителя навіть з преміями та доплатами за стаж.

Дроздова фігурує (чи фігурувала) аж у 38 судових процесах, 25 з яких стосуються адміністративних правопорушень у галузі торгівлі, громадського харчування, сфері послуг, в галузі фінансів і підприємницькій діяльності.

Нагадаємо, що у Таращанській МТГ розробили інтерактивну карту розміщення захисних споруд.


Читати "Моя Київщина" у Facebook