#

БЕБ упередило неправомірне відшкодування майже 2 млн грн ПДВ на Київщині

19.03.2024 20:28
БЕБ упередило неправомірне відшкодування майже 2 млн грн ПДВ на Київщині
Фото з мережі інтернет

Аналітики Бюро економічної безпеки упередили неправомірне відшкодування майже 2 млн грн ПДВ  у Київській області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу БЕБ.

Під час проведення інформаційно-аналітичної роботи співробітники Бюро виявили підприємство, яке заявляло про накопичення нереалізованих товарів, але не мало відповідного місця для їх зберігання та необхідної кількості працівників. До того ж, доходи компанії, як вказує їх звітність, не були представлені у повному обсязі.

Фахівці Бюро направили лист до Державної податкової служби України, рекомендуючи перевірити підприємство на відповідність критеріям ризиковості платника податку. Податкова служба врахувала рекомендації аналітиків, провела позапланову перевірку компанії і вирішила, що вона не відповідає критеріям ризиковості платника податку на додану вартість. Таким чином, за рекомендацією фахівців Бюро в Київській області, підприємству було заборонено використовувати ліміт ПДВ на суму приблизно 2 млн грн.

Нагадаємо, що аналітики ТУ БЕБ у Київській області упередили розтрату понад 581 млн грн з місцевого бюджету під час проведення тендерних закупівель по реконструкції навчальних закладів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook