#

Без раковин, кранів та кахлю: зафіксовано неефективне використання коштів під час відбудови Київщини (ВІДЕО)

29.10.2023 10:35
Без раковин, кранів та кахлю: зафіксовано неефективне використання коштів під час відбудови Київщини (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

На Київщині Держаудитслужба під час перевірки виявила неефективне використання бюджетних коштів під час відбудови пошкоджених об'єктів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Держаудитслужби.

У відновлених будинках області аудитори побачили розбіжність у реальності та документації.

Наприклад, в багатоквартирних будинках Київщини, які відбудовували за державні кошти, за актами виконаних робіт мали бути встановлені раковини, крани та змішувачі. Проте по факту вони відсутні. Також у звіті про виконання робіт написано, що ремонтники пофарбували під'їзди та поклали кахель, але під час ревізії це також не виявили.

Голова Держаудитслужби Алла Басалаєва зазначила, що держава немає наміру застосовувати санкції до недобросовісного підрядника. Головна мета аудиту —  вказати на недоліки та змусити виконати взяті на себе зобов’язання:

Наша головна мета – щоб українці зайшли в зиму з відремонтованими оселями. Ми йдемо до тих, хто має в наявності первинну документацію: договори, фінансова звітність, рахунки. При цьому основна діяльність підприємства триває у штатному режимі. Якщо є підрядник, то роботи мають бути виконані.

Раніше Мінфін України визначило Держаудитслужбу головним органом, який контролюватиме питання використання коштів місцевими бюджетами під час відновлення. Зазначається, що під час їхньої роботи лише за дев'ять місяців 2023 року до бюджету повернули 4 мільярдів гривень. 

Нагадаємо, що на виїзній нараді з питань якості процесу відновлення об’єктів, пошкоджених внаслідок військової агресії російської федерації, в Ірпені були виявленні порушення будівництва.


Читати "Моя Київщина" у Facebook