#

Безробітна сім’я депутата з Гостомеля купує за соціальні виплати дорогий транспорт та нерухомість (ФОТО)

25.04.2018 14:06
Безробітна сім’я депутата з Гостомеля купує за соціальні виплати дорогий транспорт та нерухомість (ФОТО)
Надія та Олег Дудник

Журналісти повідомляють, що сім’я депутата Гостомельської селищної ради Надії Дудник живе на соціальні виплати від держави, проте це не завадило покупкам в минулому році  

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Громаду Приірпіння".

Надія Дудник є дочкою голови Гостомельської селищної ради, одіозного екс-регілонала Юрія Прилипка. А в селищній раді займає посаду секретаря земельної комісії, яку очолює її сестра.

У минулому році Дудник, згідно моніторингу руху "ЧЕСНО", потрапила до числа депутатів-злиднів.

Згідно щорічної декларації за 2017 рік її дохід склав 10 320 грн. Це 820 грн на місяць. Таку ж суму Дудник отримала й у 2016-му році.

Чоловік Дудник жодного офіційного доходу, так само як і місця роботи, не має. Але це не завадило йому придбати у 2017-му році мотоцикл Harley-Davidson sporster XL883 за 83 тис грн, автомобіль Volkswagen Multivan за 345,5 тис грн та два магазини в Гостомелі – 60,3 м2 за 100 тис грн та 120,9 м2 за 300 тис грн.

До слова, на новій автівці зятя їздить на роботу їздить селищний голова Юрій Прилипко.

Усе це майно чоловік Дудник міг придбати за позичені кошти. Депутатка зазначила в своїй декларації, що її чоловік узяв у борг 20 лютого 2017 року у іноземного громадянина Олександра Кляйнерта 55 тис євро, що за курсом становить близько 1,8 млн грн.

Якщо відмінусувати від отриманої суми витрачені на майно кошти, у Олега Дудника мав залишитися як мінімум 1 млн грн. Проте, згідно декларації, жодних грошових активів чоловік не має, а його дружина тримає готівкою 25 тис грн, що на 5 тис менше, ніж у минулорічній декларації.

Зауважимо, що депутати, чиї доходи є мізерними, почали в деклараціях зазначати позики від бабусь та іноземних громадян, які не підпадають під декларування на сайті НАЗК.

Мізерний дохід не заважає депутатці утримувати квартиру у Києві, площею 91 м2 та житловий будинок у Гостомелі, площею 574 м2 та обслуговувати автомобіль Аudi Q5 2013 року випуску, який депутатка має у власності.

Як відомо, Дудник під час сесії смс-повідомленням привітала забудовника Андрія Гарбузюка з тим, що питання про зміну цільового призначення земель на Баланівці було успішно проголосоване й тепер там може бути багатоповерхова забудова. Нагадаємо, на громадських слуханнях щодо розробки детального плану цієї території громада висловилася проти будівництва на місці теплиць.

У коментарях під постом депутатки мешканці Гостомеля пишуть, що не задоволені поведінкою депутатів, які так бездумно розпоряджаються сільськогосподарськими землями.

Засідання земельної комісії перед сесією Дудник з колегами проводили в ресторані "Рим". За "правильне" голосування за дозвіл на багатоповерхове будівництво, за інформацією редакції, депутатам обіцяли грошову винагороду.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: