#

Бібліотека Білої Церкви знищується байдужістю органів місцевого самоврядування

08.05.2023 08:30
Бібліотека Білої Церкви знищується байдужістю органів місцевого самоврядування
Фото з місця подій

Центральна міська бібліотека є візитівкою м. Біла Церква, яку сьогодні знищено байдужістю органів місцевого самоврядування

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на анонімний відгук на сайті "Плітки Білої Церкви". 

Єдине книгосховище, площею в 838 квадратних метри, де розмістився найбільший книжковий фонд, в майже 40 тисяч примірників, що щорічно обслуговував понад 10 тисяч користувачів, помістили в кімнату 18 квадратів з одним стелажем. Бібліотекарі змушені телефонувати в інші філіали , щоб знайти книгу по запиту, бо доступу до книг у них немає.

Така проблема існує вже більше року і залишається без змін. Автор допису зазначив:

Можливо хтось скаже, що причиною є війна в країні, але будівництво в місті продовжуються, продовжують працювати і торгово-розважальні центри. Звичайно ж, порівняно такий тип закладу, як бібліотека, є менш прибутковим для наших можновладців.

Білоцерківська центральна бібліотека була заснована, ще в 1921 році, а в часи другої світової війни під час відступу нацисти нещадно бомбили місто. Приміщення бібліотеки разом із театром згоріло. Частину книжкового фонду вдалося врятувати й сховати в підвалах БРУМу.

Автор написав:

Більше року в місті є проблема з приміщенням для бібліотеки, але чи справді то проблема. За те, що наші предки боролись, нікому не потрібне, тож питання за що сьогодні боримось ми?

Нагадаємо, що Кагарлицька бібліотека збирає російську макулатуру, аби придбати нові книги.

Читати "Моя Київщина" у Telegram