#

Бійці 72 бригади "віджали" у тік-ток вояків-кадирівців ексклюзивну бронемашину (ФОТО)

01.06.2022 18:10
Бійці 72 бригади "віджали" у тік-ток вояків-кадирівців ексклюзивну бронемашину (ФОТО)
Фото з місця подій

Бійці 72-й окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців захопили у кадиріців бронеавтомобиль колісної формули 6х6

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Авто центр".

На офіційній сторінці бригади в Теlegram було написано, що захоплений автомобіль – це російський СБА-60-К2 Булат. Проте, у повідомленні Автоцентру зазначають, що це не він:

Якщо уважно придивитися до дизайну капота і основного бронекорпусу, то відразу дізнається перспективна розробка компанії "Українська бронетехніка". Ця модель, за деякими даними, названа "Варта 6х6", побудована на шасі ЗІЛ-131. Тут встановлений оригінальний броньований кузов, що вміщує до 14 осіб (2 – екіпажі та 12 – десанти), з ефективним протимінним захистом, про що говорить V-подібне днище. Рідний бензиновий двигун замінено на економний дизель.

Ця машина українського виробництва "Варта 6х6" була презентована на виставці "Зброя та безпека 2016" у Києві.

Найімовірніше, до рук тік-ток вояків-кадирівців цей автомобіль потрапив у перші дні запеклих боїв у Київській області. Проте цей воєнний трофей не довго послужив ворогові. Тепер бронеавтомобіль будуть використовувати Сухопутні війська України щоб якнайшвидше перемогти окупантів.

Нагадаємо, що у Студениківській та Згурівській територіальних громадах відкрили дві поліцейські станції.




Читати "Моя Київщина" у Telegram