#

Біла Церква отримає 8 млн євро кредиту від Європейського банку (ФОТО)

25.01.2022 11:20
Біла Церква отримає 8 млн євро кредиту від Європейського банку (ФОТО)
Фото з місця подій

Для Білої Церкви куплять 30 нових тролейбусів за кредитні гроші від Європейського банку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з покликанням на пресслужбу Білоцерківської міської ради.

24 січня в Білу Церкву завітали представники Європейського інвестиційного банку та координатори проєкту "Міський громадський транспорт ІІ".

У рамах фінансової угоди, яку ратифікували у Верховній Раді Україні 18 листопада 2021 року, передбачено надання Україні позики у розмірі 200 млн євро. Ці кошти буде спрямовано на придбання нових автобусів, тролейбусів, трамваїв та вагонів метро для різних міст країни. Окрім того, у межах реалізації проєкту передбачається будівництво та модернізація трамвайних і тролейбусних ліній. Кошти для закупівлі рухомого складу міського громадського транспорту буде розподілено серед міст України, які стали учасниками цього проєкту, серед яких і Біла Церква.

У Білій Церкві передбачена закупівля рухомого складу тролейбусів на суму 6,5 млн євро, ремонт контактної мережі – 1,5 млн євро. Загалом планується закупити 30 тролейбусів, із яких 18 на заміну старим і 12 – додаткове доукомплектування рухомого складу КП "Тролейбусне управління".

Нагадаємо, що в місті Біла Церква ДП "Укрпошта" планомірно довела до руйнації будівлю Старої пошти, аби згодом виставити її на торги.


Читати "Моя Київщина" у Telegram