#

Білій Церкві – приготуватися: через скандального Фукса місто може залишитися без опалення

09.08.2022 14:17
Білій Церкві – приготуватися: через скандального Фукса місто може залишитися без опалення
Павло Фукс та Леонід Глиняний, колаж порталу "Моя Київщина"

Біла Церква може залишитися без тепла і води через фірму підсанкційного олігарха Фукса

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "СТОПКОР".

Фінансова компанія з орбіти російсько-українського бізнесмена Павла Фукса намагається в обхід закону розпродати майно Білоцерківської ТЕЦ і шинного заводу "Росава". У результаті чого мешканці Білої Церкви можуть залишитися без тепла й води цієї зими, а держава – без унікального підприємства. 

Єдиний в Україні шинний завод "Росава" з Білої Церкви заявив, що фінансова компанія "Інвестохілс Веста" намагається обійти законний механізм банкрутства та якнайшвидше розібрати майно підприємства на металобрухт. До того ж справа стосується й Білоцерківської ТЕЦ, яка забезпечує містян гарячою водою та опаленням. Журналіст Кирил Вольний, розслідувач розповідає: 

Майно обох підприємств намагаються розпродати, що призведе до їхнього знищення. А ще цікавіше стало, коли ми виявили, що за цим стоїть підсанкційний бізнесмен Павло Фукс.

Павло Фукс – українсько-російський підприємець, засновник девелоперської компанії Mos City Group. У 2021 році він посів 67 сходинку в рейтингу найзаможніших українців від Forbes зі статками 167 млн доларів. Увесь свій основний капітал олігарх заробив у російській федерації, але у 2014 році перебрався до України. У червні 2021 року РНБО наклала на нього санкції. За даними розслідування, інтереси Фукса у Білій Церкві відстоює депутат Київської обласної ради від партії "Європейська Солідарність" Леонід Глиняний. У коментарі журналістам Глиняний спростовує причетність Фукса до компанії "Інвестохілс Веста" та знищення стратегічних підприємств.

Нагадаємо, що білоцерківські працівники поліції встановили, що 38-річний чоловік із кінця травня до початку липня здійснював крадіжки.


Читати "Моя Київщина" у Telegram