#

Білоцерківці мають право на безкоштовний вхід у дендропарк "Олександрія", - громадський активіст Ігор Коча

08.09.2020 10:40
Білоцерківці мають право на безкоштовний вхід у дендропарк "Олександрія", - громадський активіст Ігор Коча
Фото з мережі Інтернет

Громадський активіст із Білої Церкви Ігор Коча вважає, що місцеві жителі мають право на безкоштовний вхід у дендропарк "Олександрія"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на допис Ігоря Кочі у Faсebook.

У дописі активіст просить допомогти зібрати підписи щодо підтримки рішення Національної академії наук України про спільне фінансування держави та бюджету Білоцерківської об’єднаної територіальної громади по обслуговуванню дендропарку "Олександрія".  Збір триватиме протягом місяця як на сторінках соціальних мереж, так і на вулицях міста.

"Бюджет Білоцерківської громади після всіх процесів децентралізації може охопити й розвиток рідного парку білоцерківців. До слова, бюджет територіальної громади складає вже більше, ніж 2 мільярди гривень. Це величезні кошти, і ми маємо гідно ними розпоряджатися. Наша мета - збільшити вартість входу для іногородніх туристів за зразком парку в Умані "Софіївка", але, як і там, зробити вхід для місцевих мешканців БЕЗКОШТОВНИМ, за наявності паспорту, чи ID-картки із пропискою. Наше місто надає всю інфраструктуру для туристів (дороги, транспорт, заклади харчування)", - пише Коча.

Також він зазначив далі, що мешканці міста мають повне право на безкоштовний вхід до парку. Коча вважає, що місто має перейняти повністю досвід міста Умань і зробити безкоштовним вхід до парку, сам парк по суті й обслуговує місто. Натомість пропонується включитися місту в часткове фінансування розвитку парку та в наступному проєкті бюджету закласти гроші в реконструкцію огорожі парку для приваблення відвідувачів.

"Зібрані підписи будуть надані публічно керівництву Національної академії наук України, що є керівним органом над парком, а також прем’єр-міністру України. Хто захоче допомогти зробити вхід у наш парк безкоштовним та долучитися до збору підписів у якості волонтера, телефонуйте: 0979672380 – Ігор Коча", - наголошує активіст.

Нагадаємо, що прокуратура Київщини клопочеться над поверненням у державну власність 36 га земельних ділянок лісогосподарського призначення вартістю понад 160 млн грн, які були протизаконно передані в оренду розпорядженням районної державної адміністрації.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: