#

Білоцерківська громада вшанувала пам’ять жертв Голокосту (ФОТО)

26.01.2024 18:00
Білоцерківська громада вшанувала пам’ять жертв Голокосту (ФОТО)
Фото з місця події

Напередодні Міжнародного дня памʼяті жертв Голокосту у Білоцерківській громаді відбувся пам’ятний захід за участі міського голови Геннадія Дикого та директора РО "Іудейська релігійна громада "МІЦВА" Нателли Андрющенко

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сайт Білоцерківської міськради.

Захід відбувся біля пам’ятного знаку жертвам Голокосту та праведникам народів світу. Меморіал було встановлено поблизу місця одного із масових розстрілів місцевого єврейського населення.

Те що відбувалося і відбувається сьогодні під час рашистської окупації українських міст: Бучі, Ірпеня, Маріуполя - до болю нагадує події минулого століття. Така ж нічим не спровокована жорстокість рашистських мучителів, такі ж братські могили безіменних, закатованих, пограбованих жертв. Такий же біль, розпач, бажання помсти і відновлення справедливості. Ми сповнені співчуття і розуміння того болю, який несла єврейська нація протягом усіх цих років. Ми вдячні за ваше розуміння, єднання і підтримку у ці важкі для нашої Держави дні. Ми пам'ятаємо усіх безневинних жертв нашої землі, не залежно від їхньої національності,

- наголосив у своєму зверненні міський голова Геннадій Дикий.

Хвилиною мовчання, покладанням квітів та символічних камінчиків присутні вшанували пам’ять усіх євреїв, які загинули мученицькою смертю. Вічна пам’ять усім жертвам Голокосту.

Нагадаємо, що міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий, заявив, що у 2023 році допомога військовим з міського бюджету становила близько пів мільярда гривень.




Читати "Моя Київщина" у Facebook