#

Білоцерківську залізничну станцію планують модернізувати під високошвидкісний рух

23.02.2021 10:55
Білоцерківську залізничну станцію планують модернізувати під високошвидкісний рух
Фото з мережі Інтернет

Міністерство інфраструктури в 2021 році планує почати працювати над реалізацією залізничної мережі європейського формату, зокрема й в Білій Церкві, середня швидкість потягів на якій складе 250 км/год і вище

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Без табу".

Міністр інфраструктури Владислав Криклій на всеукраїнському форумі "Україна 30" розповів, що передусім розвиватимуть євроколію на ділянці Київ-Львів-кордон з ЄС.

За словами міністра, південнокорейська Hyundai виділить 2 млн доларівгрантових коштів на розробку попереднього техніко-економічного обгрунтування для реалізації проєкту.

Віцепрезидент підрозділу комерційного транспорту й енергетики Hundai Corporation Юн Сук Чой зі свого боку заявив, що компанія готова фінансувати кілька українських проєктів і передавати технології для локалізації виробництва складних технологій.

Також Владислав Криклій додав, що до 2030 року подорожі залізницею зі швидкістю 350 км/год стануть звичними. За його словами, згідно з проєктом, планується будівництво близько 2 тис км для високошвидкісного залізничного руху, що є десятою частиною головних шляхів України.

Криклій повідомив, що під високошвидкісний рух буде модернізовано станції Києва, Одеси, Львова, Вінниці, Хмельницького, Тернополя та Білої Церкви.

Також нагадаємо, що білоцерківські патрульні затримали громадянина, ймовірно, з наркотичною речовиною, який пропонував їм неправомірну вигоду.

Читати "Моя Київщина" у Telegram