#

Білоруську волонтерку, яка працювала у Бучі, висилають з України (ФОТО)

10.07.2022 14:20
Білоруську волонтерку, яка працювала у Бучі, висилають з України (ФОТО)
Карина Потьомкіна

Волонтерка з Білорусі Карина Потьомкіна, опублікувала фото свого паспорта зі штампом, де вказано, що до 15 липня вона повинна залишити територію України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" покликанням на допис Карини Потьомкіної у Facebook.

Окрім штампу у паспорті волонтерка отримала штраф за порушення правил перебування в Україні. Зазначимо, що 30 червня Карину Потьомкіну нагородили грамотою-подякою за волонтерську діяльність в Україні.

Виданню "Настоящее время" Катерина розповіла, що досі перебувала на території України без реєстрації: вона жила та працювала у Бучі. За словами дівчини, вона "легально перебувала на території України 180 днів", але документи на політичний притулок не подавала. Також вона розповіла, що телефонувала до міграційної служби, де їй сказали, що поки не приймають заяви про надання притулку, тому що в країні воєнний стан, але "дзвінок записали та передзвонять, коли війна закінчиться".

До цього, за словами Потьомкіної, українські органи влади також не приймали документи на оформлення тимчасової посвідки на проживання в Україні. Коли вона прийшла до міграційної служби для подання документів, вказавши підставою для цього "волонтерство в організації", у неї не прийняли пакет документів, у тому числі подяку від органів влади у Бучі.

Після цього співробітник міграційної служби забрав у Карини Потьомкіної паспорт і сказав, що їй буде виписано штраф, але "мінімальний, бо вона волонтер".

У матеріалі видання Gwara Media вказано, що Потьомкіна є однією із тих, кому загрожувала в’язниця за незгоду з режимом самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. У Бучі жінка потрапила у російську окупацію й почала тамволонтерити. 8 березня Карині вдалося виїхати через Ірпінь до Києва. Після деокупації Бучі вона повернулася та продовжила волонтерську діяльність.

Нагадаємо, що на Бучанщині відбудеться суд над зловмисником, який здобув "крісло старости" Бучанського району завдяки співпраці з армією рф.

 



Читати "Моя Київщина" у Facebook