#

Більша частина податків аеропорту "Бориспіль" піде на його реконструкцію та зарплати

13.04.2018 08:19
Більша частина податків аеропорту "Бориспіль" піде на його реконструкцію та зарплати

Кабінет міністрів погодився зменшити відрахування до бюджету з міжнародного аеропорту "Бориспіль" до 40% чистого прибутку замість нинішніх 75% в 2018 р

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Наші Гроші".

Підприємство зменшило розрахунки з державою на 778 млн грн. – до 1,15 млрд грн. Про це йдеться в фінансовому плані аеропорту, який було затверджено на засіданні уряду 11 квітня. Ця норма буде діяти до 31 грудня 2020 року.

Вивільнені 35% чистого прибутку заплановано спрямувати на капітальні інвестиції, в 2018 році їх сума складе 2,66 млрд грн. Найбільше капіталовкладення – добудова термінального комплексу "Зал офіційних делегацій", на ці роботи заплановано 445 млн грн.

При узгодженні позицій Міністерство фінансів вказало, що замовником будівництва цього терміналу є ДП "Зал офіційних делегацій", яке відноситься до сфери Державного управління справами. При цьому аеропорт не надав при затвердженні фінплану документів, на яких умовах буде проводитися будівництво. В висновку урядових експертів сказано, що взагалі може йтися про нецільове використання 445 млн грн.

У відповідь "Бориспіль" заявив, що було створено спільну робочу групу, яка повинна розрахувати проект. Натомість, аеропорт вже уклав інвестиційний договір про інвестування в термінал.

Інші капітальні інвестиції в фінплані МА "Бориспіль" детально не розписав.

 

В висновку до фінплану Борисполя урядові експерти поряд з даними про стрімке піяння відрахувань на користь держави навели ж дані про різке збільшення зарплати директора МА "Бориспіль" Павла Рябікіна. Цього року його щомісячна зарплата зросте на 84% – до 588 тис грн.

 

При цьому, оплата праці адміністративного персоналу зросте на 37%, і середня зарплата тут складе 35 тис грн. на місяць. А темпи зростання працівників будуть найнижчими – 15% – в середньому до 13 тис грн./на місяць.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: