#

Більшість депутатів Київоблради проігнорували роковини пам’яті жертв Голодоморів

29.11.2020 18:19
Більшість депутатів Київоблради проігнорували роковини пам’яті жертв Голодоморів
Фото з мережі Інтернет

Учора, 28 листопада, українці вшановували пам’ять жертв Голодоморів в Україні, яких за приблизними підрахунками було понад 10 млн людей

Інформаційний портал "Моя Київщина" проаналізував сторінки у соцмережі Facebook партійних організацій, новообраних депутатів Київської обласної ради та офіційних сайтів, аби знайти згадки про вшанування жертв Голодоморів в Україні.

Відразу зауважимо, що персональні сторінки частини депутатів обласної ради у соцмережі не вдалося встановити, проте більшість не залишила жодної згадки про роковини трагедії українського народу, натомість публікували новини про перипетії з обранням голови.

На офіційному сайті "Європейської солідарності" немає згадки про річницю Голодомору, проте є на сторінці партії у Facebook. Цікаво, що серед обраних депутатів від партії "ЄС" дописи про трагедію, або хоча б згадку, на своїй сторінці залишили лише Олег Балагура, Олег Іваненко, Віталій Денисенко, Оксана Перінська, Віталій Карлюк та Руслан Кузьменко. Зауважимо, що в цьому скликанні ради від партії Порошенка було обрано 25 депутатів.

На сторінці партії "Слуга народу" у Facebook згадок про трагедію немає, а офіційний сайт був активний тільки у виборчий період, за останній місяць там новин немає. Проте варто зауважити, що частина народних обранців таки залишила згадки про Голодомори в Україні, зокрема Наталія Гунько, Ігор Колтунов, Андрій Кріпак та Володимир Тимофійчук. Офіційне звернення голови Київської облради Олександра Склярова було опубліковано на сайті. Нагадаємо, що від партії Зеленського до облради було обрано 23 депутати.

Осередок партії "За майбутнє", на жаль, не залишив жодних згадок про Голодомори в Україні на офіційному сайті, ні на сторінці у мережі Facebook. Серед 14 представників політсили у Київоблраді, відповідні дописи нам вдалося знайти на сторінках Ярослава Москаленка, Наталії Онопрієнко, Ярослава Добрянського, Інни Шубко та Володимира Сабадаша.

Плачевною виявилася ситуація з партією "Батьківщина", де не було жодної згадки про трагічні події на сторінці у соцмережі та на офіційному сайті, хоча інформація там постійно оновлюється. Цікаво, що на сторінках жодного депутата облради від партії "Батьківщина", хто має сторінку в Facebook, нам не вдалося знайти допис про Голодомор. До слова, жителі Київщини надали повноваження 14 представникам "Батьківщини".

Зауважимо, що аналогічною виявилася ситуація з проросійською партією ОПЗЖ, де жоден із 9 депутатів на своїй сторінці не висловився щодо трагедії українського народу, також не було задки на сторінці партійного осередку в Київській області у Facebook. На центральному сайті політсили є все що завгодно, навіть офіційна позиція щодо пожежі на харківському ринку Барабашово, тільки не про Голодомори в Україні, ніби їх ніколи не було.

Якщо хтось із депутатів облради має заперечення, або робив відповідний допис на своїй сторінці у Facebook, проте не знайшов себе в переліку вище, просимо надіслати відповідну інформацію на електронні пошту [email protected].

Читати "Моя Київщина" у Facebook