#

Біля Василькова з'явилася нова ботанічна пам'ятка природи

01.12.2021 11:30
Біля Василькова з'явилася нова ботанічна пам'ятка природи
Ліс біля села Карячки

Біля Василькова на території 8,7 гектарів створено ботанічну пам’ятку природи місцевого значення "Ліс біля села Крячки"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку Романа Титикала y Facebook.

За рішенням Київської обласної ради від 24 листопада, ліс біля с. Крячки тепер є ботанічною пам’яткою природи місцевого значення. 

Новий статус допоможе захистити гектари лісів від вирубки та забудови. "Ліс біля села Крячки" є унікальним. Тут росте червонокнижна сон-трава, мешкають занесені до Червоної книги України кажани та нетопир середземноморський, а також дятел великий і дятел малий строкатий, що охороняються згідно Бернської конвенції. 

Наразі Київська облдержадміністрація має забезпечити розробку положення про оголошену рішенням сесії ботанічну пам’ятку природи місцевого значення, вказавши можливість проведення на її території наукових археологічних досліджень, передати її під охорону підприємству, у віданні якого вона перебуває, з оформленням охоронного зобов’язання та вжити заходів щодо встановлення в натурі (на місцевості) меж.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України відсторонив від посади державного секретаря Міністерства розвитку громад і територій Богдана Баласиновича, колишнього чоловіка Наталії Баласинович.

Читати "Моя Київщина" у Facebook