#

Бив ногами непритомного мешканця Київщини: військового рф судитимуть за катування

29.02.2024 11:58
Бив ногами непритомного мешканця Київщини: військового рф судитимуть за катування
Обвинувачений

Сержанта збройних сил рф судитимуть за фактом катування мирного мешканця Вишгородщини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу прокуратури Київщини.

Київська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно сержанта 83-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року в окупованому селі Козаровичі Вишгородського району, обвинувачений разом з іншими військовими рф приїхав на броньованому автомобілі з символом "V" до будинку місцевого мешканця.

При проведенні незаконних обшуків у домоволодіннях чоловіка та інших місцевих мешканців, окупанти знайшли бінокль і звинуватили його у тому, що він коригувальник. Обвинувачений вдарив беззбройного потерпілого прикладом автомата в шию, від чого чоловік впав на сходи та втратив свідомість.

Окупант разом з іншими російськими військовослужбовцями продовжував бити ногами по тулубу та обличчю непритомного чоловіка, після чого покинув подвір’я.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Нагадаємо, що за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом громадянам за фактами виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України та глорифікації її учасників.

Читати "Моя Київщина" у Telegram