#

Бізнес на смерті: депутат Вишневої міськради Юнчиц наживається на покійниках (ФОТО)

12.05.2021 12:11
Бізнес на смерті: депутат Вишневої міськради Юнчиц наживається на покійниках (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, як депутат Вишневої міськради Андрій Юнчиц разом із підприємцем Олександром Петроченковим заробляють на покійниках

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Корупціонер в Україні".

Зазначимо, що чинний депутат Вишневої міськради Андрій Юнчиц до 2017 року займався підприємницькою діяльністю. Основним видом його діяльності, відповідно до записів у Держреєстрах, був "Організація поховань та надання пов’язаних із ними послуг".

Підприємницька діяльність закінчилася через призначення Юнчица на керівну посаду в Комунальне підприємство "Управління комунального господарства" при Вишневій міській раді – начальником Дільниці ритуальних послуг.

Зрозуміло, що дохід працівників та керівників комунальних підприємств виглядає дуже скромно. Тож він вирішив налагодити стосунки зі старим товаришем-колегою по ритуальному бізнесу Олександром Петроченковим, який на цьому ринку знаходиться вже майже півтора десятки років. З цього моменту робочі взаємини між Юнчицом та Петроченковим міцніли.

Так, після телефонного повідомлення про смерть людини до поліції чи швидкої медичної допомоги першими на порозі сумних родичів померлого почали з’являтися представники Петроченкова, представляючись робітниками комунального підприємства з надання послуг з поховання.

Зрозуміло, що інформація стосовно померлих завчасно з’являлася у Петроченкова з закритих баз даних, із порушенням конфіденційності та службових повноважень, куди її додавала диспетчерська служба швидкої допомоги чи Нацполіції.

Бізнес Петроченкова розвивався та доходи збільшувалися, що також відображалося і на статках начальника Дільниці ритуальних послуг КП "Управління комунального господарства" Андрія Юнчица.

Однак схема була все ж не досконала, у будь-який час Юнчиц міг втратити посаду керівника "маленької" Дільниці, що могло б призвести до втрати інструментів впливу на клієнтів.

Так, у 2020 році Андрій Юнчиц балотується на виборах до міськради Вишневого від Радикальної партії Олега Ляшка. За результатами він стає обранцем міста, що авжеж дає йому певні можливості.

Андрій Юнчиц займає посаду голови Комісії з питань соціально-економічного розвитку, промислової політики та підприємницької діяльності, інвестиційної діяльності та інформаційних технологій. Зрозуміло, що, контролюючи підприємницьку діяльність та інформаційні технології, Андрій Юнчиц стає фігурою, яка може легко впливати на монополію ритуального ринку в місті, не хвилюючись найближчі роки за втрату контролю.

А в цей час бізнес Олександра Петроченкова міцніє та набирає оборотів. Представники його підприємства не соромляться в оцінках фінансових можливостей скорбуючих клієнтів. Так, за оформлення документів, транспорт та супутні товари і послуги, що в середньому коштують 10 тис грн, «бізнесмени» за них малюють рахунки, що перевищують цю цифру в два, а то й три рази.

Це логічно, адже відпочинки на Карибському узбережжі Домініканської республіки коштують не дешево, а Андрій Юнчиц дуже полюбляє такий відпочинок.

Нагадаємо, що мешканцю Вишневого повідомили про підозру за фактом замаху на вбивство поліцейського.




Читати "Моя Київщина" у Telegram